Pages

Subscribe:

Labels

Saturday, January 30, 2010

We Survive! -生存-

30/1/2010 merupakan hari ロボコン大会2010(pertandingan robokon)
team K(refer to me) iaitu 生存(seizon). maksud nya pun "survival"..
hrmm..mmg teruja gila tunggu hari robokon ni.
sebab dah penat buat robot dengan usaha sendiri + teammates(Omar dan Syima)..

nanti ada video pasal robot K, tapi belum siap lagi..akan K siarkan kat blog ni nanti..

untuk group stage, agak mencabar juga sebab team lain pun hebat-hebat belaka.
nervous tu memang ada, tapi ini yang membuatkan team mana-mana jadi tak betul.
disebabkan team K dah 練習(training) banyak kali from time to time, so takde problem sangat..
tapi still rasa nervous..kalau team yang tak pernah 練習(training) tu, tak tahu la bagaimana perasaan diaorang.
dalam banyak-banyak team group stage, yang paling mencabar masa lawan dengan team senior-Protech..
memang mantap la team ni, siap boleh lastik lagi bola dan kotak..
apa-apa pun, alhamdulillah team K menang tanpa kalah setiap perlawanan dengan score average 54.

team K proceed ke second round dimana kami diberi advantage untuk skip satu perlawanan sebab antara 35 teams yang bertanding, team K paling banyak score markah.
untuk second round team K lawan team Sarhan..menang 54-20..
then semi-final..lawan team habib..sepatutnya team K kalah..tetapi disebabkan team habib kena penalti, kami menang dengan 50-26.5..
final lawan team arep, team K menang 53-36..

secara menyeluruh, team K menang semua perlawanan tanpa kalah..thanks to teammate, omar dan syima serta kawan-kawan yang memberikan sokongan.
本当にありがとうございました。
buktinya,



(this is my team, 生存)

7 orang makan katak:

ayesya-cecA said...

mantop!~
omedetou~
:D:D:D

イムラン (IMRAN the fraxie) said...

congrate... ha2..lega ada gak wakil rumah aku mng sem ni (omar). sem lepas aku,, masa paper car.. so,, sem depan msti wan@sarhan.. ha..

Arini Nuran said...

omedetou ^^

Syakir said...

haha..xpe laa imran..
ak plak..sume team ade org klate..haha..

btw, thanks minna

ibnu sabrie said...

memang mantap ar korang...
omedetou1

AkhMaL said...

Tahniah2...
Mantop btol team ko syakir..

Syakir said...

thanks.