Pages

Subscribe:

Labels

Sunday, October 31, 2010

Jangan Banyak Tanya!

sebab aku dah malas giler nak update pasal langkawi aku letak je la
ape yang ade.so, korang penah men tengteng tak? aper tuh? "dekchoks".tahu?
ni la permainan traditional yang korang takkan jumpa kat psp, ps3 ataupun wii.
sepower maner pun platfom game korang guner, takde tengteng punyer!
haaa, ni time aku kecik-kecik dlu, memang mantap giler ar. menang beb!
tapi kan, ader je time aku gaduh pasal benda ni.haha.

ni jadinya kalau orang dewasa main tengteng.haha
video

cakap pasal game traditional, aku juga merupakan king guli!
penah ade budak mai dari jauh semata-mata nak cabar aku. ada yang sanggup
datang dari johor! tuh dia, hang ingat apa, wat bazir duit jaa. for sure la kalah kan.
eh2, ape aku merepek ni.. =.="
ada jugak nama pulau camni.kenapa yer..
++++++++++++++

haa, ni pasal kawan aku. hari tuh, bukan, semalam. aku pun dengar cite jer,
dia cakap masa dia nak balik rumah(aku menggantikan tempat dia);

aku masa tuh kat tbp. nak balik rumah. rindu kat family.
turun lif, pastu aku tengok ade makcik menanges kat pintu lif.
pehal makcik ni, nak berdrama kat sini pulak. ishh!
oh, dia nak bersalin lah. bukan nak salin baju, nak melahirkan anak.
OMG! cuak yang tak terhingga. call ambulans.....no ambulans brape ek?
Ya Allah...


"tut tut, aaa hello, hello! ambulans"

"ambulans kat sini, mau apa?"

"ada org nak bersalin!"

"alamat?" --for sure aku sendiri pun tak tahu alamat tbp ni.taktahu la macam mane
kawan aku gtau.

"alamatnye, kat csr, bla.bla..bla...."

"no telefon?" --tak ke nanye nak tanya makcik tuh no telefon dia. kang terkeluar baby tuh
nak bagitau no enset.

"013XXXXXX"

bak kata kawan aku, banyak soalan lah dari pihak ambulans ni.
tunggu punyer tunggu, sekali ambulans tuh sesat pulak. macam mane ni.
macam mana ambulans boleh sesat pulak! tbp takde la susah sangat pun jalan dia.
kawan aku ni pergi la cari ambulans tuh dengan sepantas kilat.
alhamdulillah. semua dah settle.bagus kan budak ni? kalau aku sendiri, tak
mungkin boleh buat sedemikian.

ambulans camni baru best!kan?

++++++++++++

tapi kan, korang pikir tak, bukan ape kan, kalau la ade orang tengah sakit
tetbe dan perlukan ambulans. aku rasa camni.....

"hello, hello, nak ambulans..."

"alamat?"

"bla..bla..bla..."

"no telefon?"

"celcom, digi @ maxis?"

"bg no telefon rumah je lah"

"tapi saya kat luar, bukan kat rumah"

"jenis sakit?"

"sakit hati!"

"cuba jelaskan keadaan disana"

"oh takpelah, org tuh dah mati da pun, kirer ambulans cancel, tukar van jenazah boleh?"

seriously.its an emergency.be prepared.

Saturday, October 23, 2010

Selingan Buat Seketika.

aku tengah sibuk ngan study, so tak sempat nak update.

mood pun takde.maaf ek.nanti aku update secepat mungkin.

Saturday, October 16, 2010

Vacation : Langkawi Part 2

dah pasal bola, back to the main story.vacation part 2. selepas Underwater World,

kami ke Cable Car.

kali ni aku jugak yang drive.buat-buat macam tau jalan jer.takpa.layan je, langkawi
takde la besar pun.ni 2nd time aku naik cable car dalam hidup aku.satu cable car kena
naik 6org.so entah macam mana aku terpaksa naik ngan orang aku tak kenal.yang tak
tahan, ada 2kapel kat dalam tuh.aku ngan kawan aku.rasa dah macam pasangan gay.

"can u take our picture."

diaorang mintak tolong.aish. jeles la pulak tengok orang kapel ni. aku naik tempat
paling atas.sejuk.suke.tengok kiri kanan, ramai yang berpasangan.lagi la jeles.
sambil merenung jauh, pikir masa depan jap.ade satu jambatan yang agak menakutkan.
bila duk kat atas tuh, rasa nak jatuh je. jalan separuh jambatan je, then patah balik.
takut.haha.dari kecik aku takut tinggi.sorry ar.tapi dulu-dulu boleh pulak panjat pokok
jambu, rambutan ke.kalahkan beruk pulak tuh.ade la amek pic lompat-lompat.nasib baek
tak runtuh tempat tuh.
<--amacam?
<--cantik kan?
<--ni la yang aku cakap tuh.gantung ngan tali jer.takot. <--best!
takde pape pun kat cable car ni.terus ke pantai pasir hitam.nama pantai ni adalah
disebabkan pasirnya yang hitam.aku terbaca sejarah.tak tahu la ke tidak.ke diaorang
reka je kot.

"peperangan cinta antara kerajaan laut dan kerajaan darat.disebabkan kerajaan
darat mempunyai bilangan tentera yang sedikit, mereka membakar kayu di
persisiran pantai.tentera kerajaan laut berundur kerana jumlah tentera darat
kelihatan terlalu ramai.pasir terbakar bersama-sama kayu tadi"

lebih kurang macam tuh la.ingat aku nak percaya ke.bukan budak-budak.yang takleh blah,
omputih kusyuk je baca sejarah pantai ni.

pada malam pertama kami ke dataran helang yang sememangnya takde pape selain
burung helang yang bapak besar.snap few pics, then blah.balik tidur.
<--burung helang terbesar penah aku tengok.

haaa, 2nd day ni yang paling best.sebab kami dibawa ke Island Hopping.BEST!
naik bot laju dah macam naik kuda.angin kuat.ombak pun besar.ade la nak jatuh.
tapi layan.menjerit-jerit kami dalam bot.dah macam budak pompuan.aku pun sama je.
first ke tasik dayang bunting.tak tahu sebab apa dia bagi nama tuh.maybe ade
yang bunting lepas mandi kat tasik tuh.haa, ade beruk tachi n kera2 sekalian.
sesungguhnya ak tak tahu nak beza haiwan-haiwan tersebut.mandi jap.
kedalaman tasik: 23feet.hah.mati bro kalau tak pakai lifejacket.sewa rm5.ade je yang
mandi pakai underwear jer.omputih n indian.haish.malu pulak aku tengok.
<--best.orang asing pun t'tarik kami buat camni. <--yang ni la curi makanan aku.

<--macam cool jer.haha.
<--senang je kami tangkap ikan ni.

then pegi bagi makan kat burung helang.cantik.diaorang amek makanan ikut
nombor.agaknya dah ade mesin angka giliran yang macam kat bank tuh.
sebelum amek, kena amek no giliran.haha.
tengok la.menarek!!

pastu pegi mandi kat pantai ape entah.aku tak mandi sebab air masin.dah
malas mandi.kang sunburn.dah la aku ni hitam.hoho.tanpa aku sedari, snack yang
aku bawak dicuri monyet/beruk/kera.punyer la aku kejar, laju je dia lari.hebat.
nasib baek tak amek kamera.kalau aku dapat tangkap ko, dah lama aku selam dalam
air laut.mak tak ajar ke, mintak je la.owh! ade beberapa aksi tak senonoh kera ni di
khalayak ramai.patotnye jais dah tangkap dorang ni.seks bebas.ish2.

kami ke Beras Terbakar.tempat shopping.sesuai dengan nama tempat ni, kami rasa
macam dah terbakar sebab panas sangat.berpeluh-peluh aku.tak sanggup nak jalan-
jalan.duk dalam van jer.then ke makam mahsuri.tapi tak masuk.jap, makin lama,
makin murah minyak gamat ni.15botol just for rm8!hampir 50sen sebotol.terpikir jugak,
mana pulak dorang ambil minyak ni, murah je jual.ker men sapu air longkang.sama
hitam.

Sejurus selepas itu, kami ke Wildlife Birdpark.tengok binatang.ade beberapa benda
yang omoshiroi (intresting).aku tunjuk pic je la.malas nak tulis.
<--"who's the monkey?"ty org india.=.="
<--bukan org jer kena cancer!! <--ni kat cage buaya.aku pun takkan caye rebirth.


nantikan part 3..

Wednesday, October 13, 2010

I'm red and so are you!

UPDATE: sila tengok laporan media kat sini.

ingatkan nak sambung pasal holiday harituh, tapi biar dulu. ada yang lagi
menarik aku nak tulis. sebelum ke isi penting, ingin aku kongsi ngan
korang semua perihal seorang sensei aku.

korang kenal OHP tak?
haaa, aku tak tahu lah kat jepun tak pernah ada benda ni ke tak,
maklum lah, sekarang ni guna projector.sensei bahasa jepun ni,
mengajar aku guna si OHP tuh.kitaorg kurang nampak.

"zoom lah"kata sensei

sekali dia tarik meja OHP tuh ke depan.kitaorg memang dah tak boleh tahan.
ketawa besar.mana ade orang tarik meja kalau nak zoom benda tuh.just turunkan
bahagian lens tuh.ok, pastu dia nak turunkan bahagian atas, tapi tak tahu macam
mana. and lupa bukak cermin kat atas tuh.okay dah.kata lebih-lebih kang tak berkat
ilmu.

semalam aku buat kali pertamanya dalam hidup aku ke stadium untuk tengok
perlawanan bola sepak secara live antara Kelantan vs Selangor.asalnya tak
nak pergi, tapi kawan aku paksa, okay lah.apa salah nak tengok.bila sampai,
aku macam dah teruja giler.sebab dah rasa macam kat Old Trafford sebab
ramai giler orang.dah la semua pakai baju merah! stadium shah alam ni agak
besar jugak.bila masuk, tengok kiri kanan semua penyokong kelantan, sebelah
sana pulak penyokong selangor.waaahh, best kot.



dengan gendang tak henti, ombak penonton, walaupun tak pernah kenal,
tapi kami macam mempunyai satu pemikiran yang sama.bukan penyokong
kelantan sahaja, tapi dua-dua negeri. bila kami dalam offensive, semua
bangun sebab nak raikan jaringan.bila keeper save, semua tepuk tangan.
satu pengalaman yang best.


tapi, aku ingin bersikap jujur kat sini, ada pergaduhan masa half time.
agak kecoh jugak sebab ada yang baling botol air, mercun, kerusi....
aish, nasib baik aku tak terlibat sama.kalau korang nak tahu, ada sedikit
manipulasi kat gambar kat paper, tengok sendiri kat sini.
agak cuak aku nak balik, sebab aku parking moto kat sebelah
pintu masuk penyokong selangor.habislah.

ternyata, aku dikutuk masa nak balik.ada beberapa ayat aku ingat,

"stadium kitaorg dah la mahal, ko kasi jahanam pulak,
stadium korang simen jer"

"haa, tahu penakut.ni la yang buat kecoh tadi"

dan beberapa lagi yang agak pedas.sambil berkata-kata, diaorang hon kat aku.
siap langgar lagi belakang moto aku.nasib baik aku ni jenis taknak cari pasal,
buat-buat tak tahu.aish, aku rasa kan, kalau orang lain, memang dah
gaduh daa.berpeluh-peluh aku nak lari dari diaorg.

Oh!seorang penyokong kelantan meninggal dunia semalam akibat sesak nafas.
ada juga mengatakan ade darah kat kepala dan kesan lebam kat dada arwah.
apa-apa pun, minta semua pembaca sedekahkan al-fatihah.anda boleh lihat semua kat sini.
btw, kalau aku seorang penyokong selangor, aku takkan pergi ke kelantan
untuk support team selangor.dan juga kata-kata seseorang kat FB.tekan sini.

"HENTIKANLAH KEGANASAN DAN PROVOKASI DI STADIUM. HORMATILAH PENYOKONG YANG DATANG BERSAMA KELUARGA. JADIKAN PERLAWANAN BOLASEPAK SUATU YANG MENYERONOKKAN BUKAN YANG MENGERIKAN"

Saturday, October 9, 2010

Vacation : Langkawi Part 1

assalamualaikum.
disini, berdiri tegak saya, dengan bangganya ingin mengutarakan satu syarahan
yang bertajuk, melancong.ehem-ehem.gaya skema.okay, setelah berjaya aku mengharungi
2 minggu yang hima(tak busy), akhirnya kami, budak-budak jad U1 diberi cuti
1 minggu! perancangan aku dan geng, ke Pulau Langkawi.Alhamdulillah, semua berjalan
lancar.first time aku naik bas dari Shah Alam ke Kuala Perlis.

aku bawak beg besar macam gunung! ye lah, beg untuk hiking kan.tuh pun kira sikit je.
naik bas kul 10.30 kat ss17 shah alam, sampai kat Kuala Perlis around 6.45am.solat subuh
dulu.kul 8, naik feri ke Jeti Kuah.nama feri "lada 1".macam takda nama lain ka?
ok, hujan tapi tak lebat pun.nama akak yang handle vacation kitaorg ni, kak ros.
kecik comel je.tapi dah ada laki ar.okay, dia bagi kami kunci van!errr, sebab aku
je yang ada lesen competent, so aku drive.ni first time aku bawak van.serius cuak yang
teramat sangat-sangat!! dah la stereng berat macam ape!boleh berketul-ketul muscle aku
dibuatnya.baru je gerak 1km, van mati.cheh!takda minyak rupanya!takpa, call kak ros.

pegi makan kat kedai mamak sementara tunggu kak ros isi minyak.tak taw macam mana aku
boleh diri tepi waitress dia.eye contact!hoho.nak makan pun tak senang.hahaha.kami dibawa
ke apartment oleh anak kak ros!!memang bijirin!semua dah excited!hujan lebat giler!
sampai kat apartment tuh, anak kak ros bagi payung, cair ayami!haha.sebagai driver,
aku tegur dia,

"errr..dik, nama apa?" tanya aku.

"mila.."jawab dia malu-malu.

"saya syakir..mila takyah malu-malu, buat macam dah lama kenal okay" ujar aku.

"hujan lebat ek.memang selalu hujan ke?"tanya aku, saja nak panjangkan perbualan.

"2 3 hari ni memang macam ni"jawab mila.

"mila, kalau nak pergi naik cabel car, boleh ke?"tanya aku lagi.

"oh, kalau hujan atau angin kuat, tak boleh, bahaya.."jawabnya sambil memandang mata aku.

"rumah kat mana, i mean, our apartment....."kata aku dengan nada rendah.

"ermm, mila naik dulu, rumah A903, pintu warna oren..lif ada kat sana, bila
sampai tingkat 9, belok kanan tau"begitu manja sekali suaranya.

semua geng aku dah tengok semacam.ye la.aku orang first tegur anak kak ros!!setakat dapat payung tuh
aku tak kisah pon.okay, dah settle bahagian rumah.kitaorg siap-siap nak ke Underwater WOrld!
lupa pulak nak mintak no mila!! argghhhh!hrmm, kat Underwater World ni, macam biasa la, hidupan laut lah.takkan la ada gajah dalam aquarium...(T^T)

<----penat tunggu pakcik ni dive.kitaorg yang giveup dulu.<----suka tengok benda ni.berkilat-kilat badan dia. :D

bawak van ni, dah macam bawak bas.nanti boleh la aku tolong pakcik tahir drive bas
dataran pintar.part time!hee~ke dengan peta yang tak berapa betul, sebab simple sangat,
kami berjaya sampai.fuhh, lega beb!aku dengan sesuka hati drive van, ada la yang cakap,

"ko kat depan tak rasa pape, kami kat belakang ni, macam nak mati!"

tuh la, sapa suh aku drive.hahaha.

[p/s: aku tak taw pun nama anak kak ros.main bantai je.aku just tanya cuaca jer!perbualan diatas, ditokok tambah oleh aku sendiri!]

next part coming soon....

Friday, October 1, 2010

Money Money and Probs...

bila aku tak record something, aku pun lupa. sebab tuh la aku boleh
lupa apa nak tulis kat blog ni.betol lah kata seorang imam dalam
khutbah jumaat,
"Ilmu bagaikan binatang buruan, burulah ia.
Tulisan bagaikan tali ikatan, ikatlah dengan kemas"

aku lost bila nak kaitkan 2 ayat diatas. takes time tapi berjaya jugak.

"ikatlah binatang buruan dengan kemas"

oh! maknanya, kalau nak ilmu lekat dalam kepala otak ni, kena tulis!
makes sense! begitulah aku teruja dengan kata-kata imam itu.
bukan senang aku nak dengar khutbah ni.most of the time aku tidur je.
nasib baik tak bedengkur je.kalau tak, skali imam tuh baling tongkat,
tak ke mampos aku. :D

ingat dapat la bergembira bila masuk bulan 10 ni. ye la, duit pun baru masuk.
tapi segalanya berubah. yang ceria menjadi suram. duit kena tolak. aku
dah kena bulan 9. bulan 10 pun kena gak. tapi aku lepak je ar. sebab
9 sebab rambut aku panjang(takde la panjang pon, kan..).untuk bulan 10
boleh katakan semua budak JAD kena kowt.rm50.rm100.rm150+.bising 1JAD.
bukan kami je taw, awie pon taw.siap buat lagu lagi.tragedi oktober!!




bak kata kawan aku,

"Diam-diam ubi berisi, diam-diam besi berkarat, diam-diam ypm elaun kami kena potong."

aku bukan jenis penyabar.tapi aku buat-buat tak tahu je.bila dengar kawan-kawan
aku kena jugak, rasa nak marah.bukan sikit.rm150+!!! apa la kesalahan diaorang
sampai kena tolak banyak sangat! yang muka innocent giler, pakai seluar atas pusat,
rambut sikat tepi pakai spek tebal, pon kena jugak.lagi la tak paham.tapi takpe, ypm
akan keluarkan notis, apa kesalahan kami.sebenarnya, potong tanpa notis tuh la buat kami marah,
kan kawan-kawan?

tertarik dengan perhintungan kawan aku ni,

[ breakfast = rm2]
[ lunch = rm5]
[dinner = rm6]

bila didarab ngan 30hari, 30x(2+5+6) =??
do the maths. rm390. duit kami selepas ditolak, rm380.
haaa, baki dia negative tuh.tuh kira makan basic je.kalo shasha tak bukak, mana kami nak makan?
kat teratak?macam dah nak bunuh diri lintas jalan.dah la kete laju.lori pon sama je.
kalau nak pegi giant ke, duit teksi lagi.dah la teksi mahal.so, mana rasional nya
tak bagi bawak kenderaan?nak pegi bandar shah alam lagi.
sah2 dah memang tak cukup duit tuh.si habib pulak, dia cakap duit dia tinggal rm30!
bapak ah..apa dia nak makan.

tak pasal-pasal si kouhaitachi kena marah.sebab kami macam jadi mangsa keadaan?
apa-apa pon, kita tunggu sesi berdialog dengan pihak penaja.
tapi aku kena gunting dulu ar rambut ni, kang tak pasal-pasal kena saman lagi. :D

Saturday, September 25, 2010

Konvoi.

Pada asalnya aku nak tulis pasal benda lain. tapi disebabkan
terlalu memakan masa, aku skip dulu tajuk tuh. ehem-ehem.
semalam aku ingat aku tersadai kat katil je.dah semua budak
rumah aku nak pergi open house. Nak ikut tapi kereta dah full.

"Aku nak duk bonet boleh?"

sampai tahap tuh aku nak pergi. takpalah. takda rezeki kot.
baru aku nak lelapkan mata, ada pulak orang call.

"oh, ada kosong lagi ker? ok, jap lagi aku turun."

ternyata rezeki aku murah. pergi la rumah ezwan, konvoi 5kereta.
best gak bila dengar diaorang sesat. ingat senang ke drive kat
selangor ni? aish. kalau kat kelantan, takda la jalan berlapis-
lapis.kalau sesat pon, sesat dalam hutan je. kalau kat sini,
ko salah jalan, abis ar, tak pasal-pasal sampai seremban pulak.

bila sampai rumah ezwan, kitaorang terpegun buat seketika.
memang cun abes ar.respect kat family dia. semua baik-baik.
low profile. bagus. makan memang top class.

okay, ke rumah hazarul yang memakan masa selama sejam.
aish, asal la lama sangat, sampai aku tertidur dalam kete.
semua orang tension ikut kete hazarul sampai aku boleh label
dia sebagai pemandu "Berhemah & Berbahaya".
Simpang 1km lagi dah bagi signal. mana tak confuse. duk line
paling kanan, bawak 60kmh. yang lagi mantap, bila je dia masuk
line kanan, semua kete kena brek sebab dia. haha.

then rumah ayep, yang ni best jugak. sampai kat rumah ayep,
sekali lagi kitaorang terpegun. tengok akak dia. fuhh. semua orang
mengaku jadi abang ipar ayep.haha.
entah macam mana, aku terpanggil "mak" kat mak ayep.
abis kecoh. tak sangka pulak, mak ayep ni sporting gak ar.

"bukan mak, panggil ibu ye"

sampai balik aku panggil "ibu" kat mak ayep.
aku pun layan je la. dah la baju dah sama kaler ngan akak ayep.

this is the end. harap raya tahun depan, boleh la konvoi lagi.
ke rumah senpai ke..... (^O^)

Wednesday, September 22, 2010

Adakah Anda Melakukan Perkara Sama?

Apa korang akan baca, mungkin boring, tapi aku tertarik dengan nota ni. Jumpa kat FB.
bila aku baca ni, rasa-rasa macam pernah buat. atau sedang melakukannya. (^_^)

1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.
2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.
3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.
4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.
5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.
6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.
7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.
8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.
9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.
10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.
11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.
12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.
13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.
14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.
15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh di mata, jauh di hati?’
16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.
17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.
18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.
19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.
20.Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.
21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.
22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.
23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.
* Pernah adakah orang yang berbuat seperti di atas kepada kamu? Jika ada, jangan pernah mensia- siakan orang tersebut… kamu akan menyesal melakukannya!

Sekian Lama Menyepi

hari ini baru ada mood nak menulis. tiba dengar lagu Nelly-Just A Dream
ni bagi aku mood hari ni. hrmmm, aku rasa mesti korang semua dah boleh
agak apa aku nak tulis ni kan...biasa la, di bulan Syawal. Aku tengok, Zackzukhairi pon
dah lama tak update blog dia. hampir sebulan kowt. bukan aku je.

sejak aku balik kelantan seminggu sebelum raya, banyak benda berlaku
kat aku.yang best pon ada, yang tak best, toksah cakap, memang
banyak. Sampai sekarang aku duk ingat pasal adik aku sorang ni, yang kononnya
nak cakap omputih lah, dengan yakinnya,

"U are my first CRASH!"

FAILED! Kalau cakap kat girl macam ni dik, komfem la ko kena reject bulat-bulat.
ni la masalah adik aku sorang ni, suke bebenar main-main. main game, main masak
-masak. Kan dah melepas nak guna GC aku tuh!

okay, malam raya lah, aku kan dah lama tak men mercun, so agak teruja tengok
bunga api malam tuh. cantek~~ errmm, yang tak best, bebudak ni, baling mercun
kat aku. dah la aku ni penakot.tekejut berok aku. aku rasa nak baling bom tangan lah
kat dorang ni. tunggu next year ek.

hari selasa kalo tak silap, adik bongsu aku ni buat hal, taknak pegi sekolah.
macam-macam budak zaman sekarang. kalo aku dulu,

"Cikgu, kita buat kelas nak, hari jumaat dan sabtu?"

lepas aku cakap tuh, ade la pemadam,penyapu terbang dari belakang, nasib baek tak baling
meja je. pegi la anta adik aku ngan keadaan dia menangis. dah2 kat depan pintu
pagar sekolah, taknak turun pulak. dengan bengangnye aku drive sampai lah
ter-trade paint ngan pagar masjid.kereta kelisa silver ade garis putih jadinye.
smart jugak aku tengok. aku ingat tak kantoi ngan sape2, skali jiran aku tanya,
ape pasal tuh? aku cakap, takde pape...."ter" je. bila aku nak balik shah alam ni,
mak aku tanya,

"K buat ape kat kete kelisa tuh?"
"heheeee~" senyum shj.
"dapat ape buat camtuh?" mak aku menyindir,
"dapat kepuasan" balas aku dengan selamber.

banyak je aku nak cerita.setakat ini dulu.

Thursday, September 9, 2010

Raya!

ooo, ooo, balik kampung.
eh2, dah kat kampung ni. so tak sesuai lagu tuh.
malam ni malam raya, setelah berjaya berpuasa sebulan.
alhamdulillah, aku tak ponteng puasa tahun ni. tak macam
tahun lepas, aku terlebih puasa 1 hari. Kat kampung aku
ni, dah start main mercun, bunga api pun berbunga-bunga,
mengalahkan stadium. so, aku tak payah beli, just pegi join
budak-budak men mercun. haha.

sebenarnya banyak cerita nak dikongsikan, tapi maklum la,
malam raye, so banyak benda nak diselesaikan.aku kongsi 1 je,
pasal jiran aku. waktu aku muda2 dulu, jiran aku ni, seorang tua.
aku besar panjang ni pon, dia still tua.
dia selalu marah kami men mercun depan rumah. cakap bising la.
ganggu family dia laa.
takpe. kitaorg akur dengan kata2 org tua.penah sekali aku berdendam ngan
pakcik ni, sampai aku baling telur kat umah dia. takpe, dia tak kisah sangat pon.
time tuh aku budak2.

bila aku dah besar ni, turn adik2 aku la pulak men mercun.
macam biasa, dia marah.selang 2 3 hari, cucu dia pulak men
mercun depan rumah. apa nak dikatakan, ktaorg senyum je. nak
jugak sound bebudak ni. haish, lagi-lagi cucu dia.
malam raye gaduh, pagi raya mintak maaf. kan senang...

okay, takde masa nak tulis panjang2, so disini aku letak noktah.

selamat hari raya semua.

Sunday, September 5, 2010

Really?

"Dont cry for a man who's left you,
The next one may fall for your smile"

Wednesday, September 1, 2010

Tukar Bahasa!

Dari kampung ke bandar. Berhijrah untuk mencari rezeki.
Kalau namanya di tempat orang, bahasa pon kena tukar la ye.
Kalau nak pegi jepun, kena belajar bahasa jepun.
ni kes orang kelantan macam aku ni haa, kalau dah
nak cakap luar, ni la jadinye.

ni sebahagian daripada yang asal, nanti panjang pulak ye.

Kantoi 1
Gu kawe kijo hotel,dio sepatutnyo anta guest pegi airpot tapi huje pulok,dio tunggu la sapa uje berenti baru dio oyak ko guest, kawe denga dio oyak gini
"mari kita pergi encik,hujan sudah SERIK ni"


Kantoi 2
Dulu,mase kat belaja kat kolej,kelas komputer,kawe aja gu kawe pasal komputer,doh dio slow nok teke tikuh tu,kawe kato la gini
"Ming,tunggu gapo lagi nyo, PENYEK la mouse tu" .Gu kawe pun kato,oloh,kapong molek bahaso mung,mujur mu tok oyak JIREK…

Kantoi 3
Kawan abg ipar aku kantoi ketika dinner di hotel, biasalah kan waiter akan refill air sejuk dalam gelas tu kan..

dia kata lebih kurang macam ni semasa waiter itu sedang menuang air kedalam gelasnya..

"adik, dah banyak air tu, PADAM, PADAM.."

dengan muka yang selamba dan serius..

Kantoi 4
kwn aku... dia nak bayar harge pulut lepa kat cafe....dia sebut

“pulut LEMPA satu”...

sepatutnya pulut panggang


Kantoi 5
cikgu : ada berapa jenis KUTUB kat bumi
murid : dua, cikgu
cikgu : nama dua jenis kutub tersebut
murid : KUTUB AYAM dan KUTUB DAGING

(khutub @ kerutuk)


Kantoi 6
cikgu: kenapa baju sekolah awak ade bintik2 hitam?
murid: Baju saya kena PERTIK SAWA cikgu.


Kantoi 7
ni cito aku pulok....maso mulo2 masuk kolej...gi cafe beli air dale gelas plastik mcam kat psar malam tu..pahtu maso nok bayar tuh..."kak, ada TUDUNG tak?" sambil tgn tunjuk kat atah gelas tuh....kakak tuh mulo2 tok pehe....doh aku duk tunjuk atah gelah tu dia pun kata..."ooo....penutup"....dgn muko selamba..."a ah penutup"....malu weh....hehehehe


Kantoi 8
kwn aku citer cara2 masak kerutup..

”mula2 panaskan minyak...masukkan bhn kisar...tumis hingga naik bau...kemudian masukkan AWAS.....”

Kantoi 9
“saya tinggal bersama ayah, ibu, adik dan kakak. rumah saya berdekatan dengan rumah nenek. kadang-kadang rumah saya BERKUBANG.....”


Kantoi 10
Aku pernah dengar statement ni kat bank...

“hutang encik yang perlu bayar ialah dua ribu tiga ratus lima puluh ringgit point SAMAS.....”

yg ak nk sukonyo ore wak oyak tu ore cino......

Kantoi 11
kemarin dulu anak aku muntah atas katil, abih aa kena dkt cadar ngan toto..
smlm kitaorg tengah masukkan toto ngn cadar dlm mesin basuh..
pah, aku oyak gini dkt hubby aku .." bang, lupa la nak ambik SAMPUL BANTAL sama.."

laki aku bantai gelak..ingatkan surat je ada sampul..bantal pun ada gak ke?

Kantoi 12
peristiwa kat bandar jengka...member kelantan aku gak.....
'BANG MINTAK SUPIK SATU'.....wakakaka.....bercakap luar tuh...


Kantoi 13
masa aku study kat UM sewa umah kat bangsar...

ada housemate budak kedah nak pinjam motor...dia tanya mana kunci motor aku...

dengan macho nya aku jawab...'kunci motor ada dalam SORAK meja aku tu..'

hahahahha

Kantoi 14
masa di U mulo, ado member aku ni buleh awek bdk Johor.. mmg sokmo berigak ayat kelate time dia berkecek luar ngan awek dia tuh.. contoh paling kelakar aku igt lg masa tu dia tgh bergayut tanya khabar awek dia yg demam..

"Ayang.. camne dah "sial" ke belum demam ayang tu?" pastuh lagi.. "sori la abang x sempat call ayang, abang tidor strik (straight) td"


Kantoi 15
member citer takdih......

si A nampak ular lalu menjerit...." ular.....ular.....katak.....katak..."....

bukan dorang je, aku pun penah tersasul menda2 camni
bagi yang tak tahu loghat kelantan, aku mintak maaf ek. (^_^)

Saturday, August 21, 2010

Hina Sangat Ke?!

Ni cerita benar seorang sahabat aku. hayati lah kawan-kawan. Sedih pulak aku baca.

++++++++++

Perkara nie jadi 6 thn lepas, esok tuh nak puasa ler, aku ingat lagi.. sebab tuh sampai laa nie aku cukup takut nak berkawan dengan awek yang lawa-lawa. Sehari sebelum puasa, aku ngan kawan aku pergi ler jalan jalan kat Sungai Wang, biasa ler hari minggu... dah penat berjalan aku pun lepak kat tingkat atas..gi kena teh ngan makan nasik ayam.

Dah makan.. aku pun cakap kat member aku, aku nak gi ker Lot 10, nak buat greeting card untuk member aku..perempuan ler ..hehehe (Greeting card machine..Kalau korang ingat lagi ler, kat tingkat bawah)

Aku pun gerak member aku semua tunggu kat situ..biasa ler dia orang bukan minat nak ikut.. bosan menunggu aku menulis card cinta..Jadi aku pun pi ler... ..

Tunggu punya tunggu sampai ler giliran aku pulak... .mesti member aku soundnyer... .aku pun start tulis... ... ."HALLOOO" itulah suara yang aku dok dengar..ish awek mana lak nie... sekali aku pun pandang ler... tengok bawah dulu...

aduh..sikitnyer lawa kaki dia.. slow-slow aku pandang atas..meh... sikit nyer cun ler... aku takleh lah nak kata apa.. aku pun terdiam.. sekali lagi dia kata "HELLO"... ..Aku tarik nafas aku pun jawab,"HI". Aku ingat dia pun senyum jerlah... sekali dia kata "I'M LINA MARLIANA" .. Peh sikit nyer sedap nama dia..dah lah tuh..cantik lak tuh... aku pun senyum... ..

LINA : "That is a nice card, untuk siapa?"

AKU : "It's for my friend, Dia nyer birthday tommorow"

LINA : "Boleh tolong I tak, I tak pandai nak pakai machine nie... I hope you can help me"

Inilah chance aku nak tunjuk aku punya skill... aku pun setuju nak tolong. Setelah selesai.. dia pun ajak aku jalan-jalan, dia kata dia dari singapore datang sini ada shooting untuk modelling, dia pun bagi aku business card dia.

Dalam hati aku, sikitnya happy.. maklumlah kita nie bukan ler handsome pun, boleh kenal ngan model kira okler, dengan bangganyer aku teman dia gi shopping. Dah agak agak 40 minit jugak ler aku berjalan, dah puas ler aku dengar cerita dia, dan keluarga dia dan BERTAPA DIA SUKA ORANG MACAM AKU, hehehe..sebab baik katakan.. BAIK BAIK ADA MAKNA NIE..aku pun teringat member aku tunggu kat Sg. Wang.

AKU : "Lina, Not everyday I have the pleasure to meet a woman as beautifull as you and how I admire your softness and your kindness and I really like to stay and try to know you better ,But I have to go now, my friends is waiting for me. Thanks for everything, and maybe I will call you and treat you for dinner someday..I hope you dont mind"

Sikitnyer power ayat aku tuh, aku pun chow.. aku pun tak sabar nak bagi tau member aku, aku jumpa model sikitnyer lawa.. tengah aku berlari nak gi Sq. Wang.. aku pun selisih ngan member- member aku kat Jambatan tengah tuh... . aku senyum dengan bangganya.

Dia orang sikitnyer hot..aku tak kisah.. aku pun dok cerita lah kat dia orang apsal aku lambat.. hehehe..sekali dia orang boleh gelak kat aku.. takpa aku pun cakap kalau tak caya jum aku tunjuk... . so Kita orang pi ler kat Lot 10 balik...

Sampai jer Lot 10, mata aku pun liar mencari gadis cantik manis tuh. Usha punya usha aku nampak dia..aku tgh nak escalator dia tengah turun, aku pun sound member aku

AKU : "Tu dia..yg pakai tang top tuh.. cun huh! aku dah cakap korang tak nak percaya"

MEMBER : "Ko tipu ah... tegur ler, aku nak tengok betul tak betul"

AKU : "Ye.. jap aku tunggu, jap tunggu ler kita dekat sikit"

Sambil escalator bawak aku rapat dengan dia, aku pun tegur ler dia tuh "HI LINA", sekali... ... ... ... ... ... .

Dia tengok aku ngan member aku... dia pun menjeling..PEH SIKIT NYER SOMBONG, Dia tarik muka macam aku tak kenal dia... FUHH aku pun terkejut, tak tau nak cakap apa.. member aku semua gelak bagai nak rak kat situ... ..

"KENAL KONON, SETAKAT KO LER... SEPULUH DIA BOLEH CARI", aku pun tak tau nak kata apa.. member aku semua gelak, aku blur... ...

Ada ker patut satu perempuan buat cam tuh kat orang macam aku nie, aku pun tak tau nak kata apa..aku harap korang semua tak lah lalui apa yang aku lalui.. aku betul betul tak paham... ... . Adakah semua perempuan cantik macam nie

Mungkin kot... .Aku dah mula berfikiran negatif... tapi aku tetap suka kat dia... .sebab aku masih lagi pikir yang dia baik..

Bodoh ker aku ?

Aku rasa mungkin ada sebab dia buat macam tuh, Aku pun tengok dia, dia pun tengok aku sambil buat muka blur... makin lama aku makin jauh dari pandangan dia... .dia tenung aku macam tak puas hati... . aku pulak tak faham...

BEDEBUK!!!!!!! ARGHHHHH!!!!

Nak dijadikan cerita, betapa besarnya kuasa ALLAH tuh..

Dia terjatuh. Habis semua shopping bag dia berterabur dekat lantai, dia tersembab dan menjerit sakit, High heel dia tersangkut kat escalator..aku terdiam, member aku semua pun senyap... ... ... ak! u tak tau, tiba tiba aku sedar aku tengah angkat shopping bag dia, cuba nak tolong dia..aku pun tengok atas..member aku blur..semua senyap... tengah aku dok tolong tuh..

tiba-tiba... ...

LINA : "PENCURI!!!! PENCURI!!!! PENCURI!!!"

Security guard datang, orang semua tengok.. ramai yg nampak..aku tgh duk pegang shopping bag dia, aku pun terdiam..UFFF dalam hati aku aku dah risau, aku pencuri ker..atau ada pencuri yg dia nampak... ..aku pun senyap"

PAP!!! aku kena pegang.. security tahan aku, aku pun lagi BLUR!! apa nie,aku nak tolong tapi aku kena tangkap..ish apa yag dah jadik nie... ... ..

Check punya check, rupa rupa handbag dia hilang... . aku pun dah takut.

Security tanya aku, mana bag dia??

Aku : "Mana saya ambik, saya nampak dia jatuh, saya pun nak tolong dia..mana saya ada ambil beg"

LINA: "Bang, Handbag saya dah hilang, nie mesti dia yg ambik. Passport saya, credit card saya, Handphone semua ada kat dalam tuh, Bang macam mana nie"

AKU : "I tak ambik handbag you lah, mana ada, I came down here to help you, apsal you kata I curik bag you"

Aku dah panik... ... ..

AKU : "Tadi sikit punya baik you, jalan jalan ngan I.. apsal tiba tiba u kata I pencuri... apa masalah nie"

LINA: "Since when I jalan jalan ngan you, I takkan keluar ngan orang macam you, muka pun macam muka pencuri... "

ADUH!!!! Aku dah benggang, aku pun keluar kan business card yang dia bagi..

AKU : "Then what is this ? Macam mana I ada card you kalau bukan you bagi "

LINA : "Mana you dapat business card I huh! Mesti you ambil dalam bag I, buat apa I nak bagi orang macam you, Bang, see.. I told you yang dia yang amik handbag I"

Sekali, apa yang aku cakap backfire kat aku, aku pun kena bawak ke office... member aku semua ikut aku.. aku pun dah takut giler.. abang aku senyap jer.. dia tak tau nak tolong aku macam mana, member aku semua tak tau nak buat apa... .

Sampai aku kat office, orang tanya aku mana aku letak handbag dia, dia duk memaki hamun aku.. aku diam, aku cakap aku tak ambik.. tapi bukti business card ada kat aku... . aku yang bersalah.. aku tak mengaku..

PAP!! aku kena tampar... .aku diam lagi..aku cakap aku tak ambik... office dah kecoh, dia dah mengamok "HEY! ORG MACAM YOU NIE TAK LAYAK JADI MANUSIA TAU, MANA BAG I, I TAK KIRA..ABANG, BAGITAU POLIS, BIAR DIA KENA TAHAN, TAK GUNANYA LAKI",

Itulah kata kata dia k... ... ... ... .

Dah tenat aku...

Ingat-ingat balik, aku nak nangis pun ada mengenangkan, nasib aku masa tuh... aku dah nekad dah, kalau polis datang, aku nak bagi tau mak aku yang aku tak salah, dan aku sayang kat mak bapak aku... . aku dah sedih giler.

Aku pun duduk kat situ, kepala aku dah sakit kena sepak, aku nampak ada orang datang, sikitnyer smart.. pakai jeans ngan slack..rambut panjang ikat belakang..orang tuh cakap

Manager : "APA MASALAH NIE ..What is your Name?"

LINA : "Lina.. I nyer handbag hilang, Orang nie yang curi"

Manager : "Betul you ada amik ker? Bagi balik, tak perlu bising bising"

AKU : "Saya tak ambil..Dia yang tuduh bukan bukan"

Manager : "Lina, How sure are you, this guy took you handbag"

LINA : "Masa I jatuh tadik, tiba tiba dia ada kat depan I, mesti dia yang ambil... ... sapa lagi... muka dia pun muka pencuri"

Aku tetap tak mengaku... aku dah berserah... manager tuh pun dia angkat telefon, dia pun call.. aku sure dia call polis. Aku tak tau nak cakap apa, dia pun keluar..semua senyap jer kat dalam tuh... ..selang 10 min, dia pun datang ngan satu orang Indonesia.. dia pun tunjuk satu handbag kat Lina,

"Is this your handbag", Lina pun senyap dia pun mengaku... Manager tuh pun suruh ler cek dalam beg tuh ada apa yang hilang... ..semua okay... takda yang hilang..

Manager tuh pun cakap yang handbag dia jumpa kat dalam toilet wanita, so Dia suruh mintak maaf kat aku, sebab menuduh aku yang curi sedangkan apa yang aku nak buat, cuma tolong dia... ... .

APA YG PATUT AKU LAKUKAN ??

Aku pun senyap, aku pun keluar... Semua member aku tanya aku apa yang jadik,aku cakap bag dia tertinggal kat dalam toilet, org cuci jumpa..so dah settle dah, aku nak balik... .

MEMBER : "Ha'ah apsal ko bodoh sangat, ko sound lah dia..Ko cakap ko nak saman malu dia... tak guna nyer pompuan"

ABG AKU : "Ha'ah, ko mintak jer duit kat dia..lantak lah, lawa tak lawa... dia betul tak gunanya orang, ingat cantik boleh buat sesuka hati... ."

Aku pun terus masuk pejabat aku pun sound dia direct aku nak saman dia, lantak apa nak jadik jadik.. aku pun benggang dia buat aku camtuh, sedangkan tak pernah dalam hidup aku tak hormat org perempuan...

AKU : "Oi... aku tak kira aku nak saman ko, aku nak ganti rugi.. ko ingat apa, yang ko ni cantik sangat, semua orang suka, kalau dah hati busuk tuh,busuk jugak... sekarang ko tuduh aku mencuri, aku tak buat.. aku malu... mana ko nak aku letak muka aku, aku nak sue ko kat court"

Manager : "Dah lah tuh, dia silap.. dah lah tak yah kecoh kecoh"

AKU : "Ko pun sama, dengan ko,ko dengan Lot 10 aku nak saman, aku ada saksi member aku, Ko tampar aku, kata aku pencuri, ugut aku..ko ingat apa..aku nie bodoh.. aku dah suruh member aku call police, aku nak buat report kat semua.. camna?? puas hati korang"

LINA : "APa ko ingat ko bagus?? nak report aku... .. aku tak takut ler.. ko ingat aku boleh masuk penjara.. aku call bapak aku baru ko tau??"

AKU : "baik ko call, nanti ko kena tahan.. padan muka... ko (manager) plak.. apa tunggu sini, gi ler call boss ko, aku nak saman nie"

Manager : "Dah lah tuh, Lina call your father, tell him that you have a problem here, kalau dia report you yang susah, sebab you tuduh dia??"

Lina pun call bapak dia, aku dah makin berani dah..hehehhe, aku suka.. tapi sambil tuh cuak jugak..takut aku yg kena tangkap ugut dia... hehehe

Lina cakap ngan bapak dia, dia tengok aku... ..dia letak telefon.

LINA : "Nah amik nie, aku mintak maaf... ... ."

Dia bagi aku RM300, Dia ingat apa aku boleh kena beli camtuh jer.. aku apa lagi, aku amik duit tuh, aku campakkan kat muka dia... ... ... ... .

Dia terkesima..

"Setakat RM300, ko ingat aku apa... ... . budak kecik boleh ler ko buat camni..apa ko nie tak paham lagi ker, aku taknak duit.. aku nak tengok ko kena tahan jer..buat tuduhan palsu.."

Dia pun bengang call bapak dia lagi..kali nie dia bagi aku cek RM1000, aku tak nak tapi member semua sound aku, apa masalahnya amik.. banyak tuh.. sapa nak bagi seribu free free..aku pun senyap... ... .

Aku amik cek tuh aku pun koyak... . aku cakap aku bukan jenis yang boleh dibeli... aku dah buat keputusan aku nak dia kena tahan... .

Last, dia bagi aku sekeping cek RM10000, aku pun tergamam... ... . banyak tuh bagi umur orang macam aku, aku tak tau ada ker aku nak berkeras atau aku nak amik, member aku semua suruh amik, manager tuh pun suruh aku amik...

aku pun nak jugak amik...

so aku pun mengalah aku pun amik ler cek tuh.. aku pun nak bla... ... tiba tiba aku dengar dia sound aku..

LINA : "Hmm, setakat muka macam tuh, dapat duit senyap ler.. tak malu"

Aku campak cek tuh, aku terus gi kat dia... .. aku tak kira aku tak pernah tampar perempuan sebelum nie, tapi untuk dia aku sanggup buat..aku baru nak angkat tangan.. ada orang tahan aku..


"oi..bangun-bangun!! dah subuh ar bro"

+++++++

aku pun kena tipu jugak. so jangan marah aku. sharing is caring. (^_^)

Friday, August 20, 2010

This One Is Must See!

This is a very funny video. Famous among JADians. Enjoy!



Thursday, August 19, 2010

"Ka Ba Ra Ka Alif Ta Nun"

nampak gaya duit adalah segalanya.walaupun aku sendiri mungkin
tergugat dengan wang yang banyak, tapi aku tidak sekali-kali akan
mencuba untuk memperoleh wang dari sumber yang tidak halal.

anda mesti pernah dengar tentang MLM, Login Facebook dapat duit
beribu-ribu. kan? aku cukup pantang dengan benda macam ni. bukan apa,
seorang yang bernama kawan pun sanggup kenakan sahabatnya demi
kepentingan diri sendiri. bila duit menjadi keutamaan. banyak aku dengar
pasal benda ni. aku pun penah jadi mangsa apabila kawan aku penah ajak
aku jumpa kawan dia. aku ni layan je la, ingat ade orang nak belanja minum
makan. sape taknak makan free?

haaa, kenapa tiba-tiba aku cakap pasal benda ni? sebab aku menyampah giler
tengok orang tag aku kat pic duit bersepah-sepah, depan laptop dengan
skrin "FACEBOOK". penah sekali aku bertanya kat hamba Allah ni, macam mane
sistem ni. OK. dia cerita.

++++++++

apa aku kena buat. cari orang untuk jadi member. macam mana pulak dapat duit....
katakan aku jumpa A, dan A sanggup jadi member bawah nama aku. apa A
kena buat ialah bank in duit ahli iaitu RM100 direct terus ke akaun aku.
"WOW! terus ke akaun aku tuh! cepat giler dapat duit!" korang pikir camni ke?
aku tak.

so, kalau nak cepat kaya, cari seramai mungkin untuk jadi ahli bawah aku.
oh my.

aku ade perasan, benda ni takde sistem kot.aku rasa macam tipu orang je.
ye la.bank in terus kat akaun aku.then, dia nak duit, kena cari orang bawah dia.
entah la apa korang pikir. tapi bagi aku, aku tak suka.

++++++++

dari aku keluar dari perut mak aku, mak aku pesan,
"ang belajar betol2, tu je cara nak hidup senang."
bak kata mak , "ka ba ra ka alif ta nun"

aku sedikit terkilan la, bila abang aku sendiri suh aku masuk benda ni.
aku taknak hampakan dia, tapi aku tak nak tipu kawan-kawan aku.
Alhamdulillah, abang aku sedar jugak. tu la manusia.
bila terdesak dengan duit, apa-apa pun buleh jadi. tak pa la, sama2
kita ubah diri di bulan puasa ni.

p/s : hangpa rasa, apa patot aku tulis untuk next post?

Monday, August 16, 2010

Kisah Bazar Ramadhan.


Satu malam selepas terawih, dalam tazkirah nya
mengatakan bahawa bulan puasa ni, bukan bulan pesta makan,
tapi pesta untuk beribadah. PESTA IBADAH! anda buat anda dapat.
ok. aku tokok tambah la sikit ya. bila ustaz ni cakap pesta ibadah, tak
tercapai dek akal ku untuk bayang macam mana suasana pesta ibadah.
ang try la imagine? buleh dak? bukan apa, bila pikir PESTA ni, mesti la
suasana yang riuh dan gembira, berseronok sakan. kan?
ke ada ang sembahyang sambil gelak? kalau ada, memang sah ang ni tergolong
kat hospital sakit jiwa.

ok. apa aku nak sebut kat sini pasal bazar ramadhan la. sama macam
cakap pesta MAKAN. bulan puasa kali ni, baru sekali aku pegi. tu pun sebab
aku lalu tempat tuh je. singgah kejap. tuh dia, orang ramai sibuk nak beli
makanan. bawak anak cucu. macam pegi midvalley pulak ye. takpa.
aku dengan selambe pakai crocs cacat sebelah jalan kat tengah tu.
duk usha makanan, bau dia, sedap~~ jalan lagi, kat kedai roti john ni,
pasai pa bau semacam. perghh. patot la, kedai sebelah longkang rupenye.
mangkuk betol lah. ramai pulak orang membeli kat kedai tuh. aku kalau
boleh dah nak muntah-muntah kat depan kedai dia.

macam biasa aku jalan cari air soya. jumpa. beli sebungkus. jalan je,
aku dengar suara yang familiar, lembut, menyapa aku,

"meh dik, beli air. air jagung ade, soya ade, asam boi ade"

kurang asam punye makcik. aku baru je beli. tak nampak ke aku tengah
pegang air ni. nak kena baling ke ape.

"oh mak cik, lama tak jumpa, ari ni...saya nak air hate u? ada?"<------aku tambah je ni

ok. aku blah buat-buat tak tau je. tengok kanan, ade nasi lemak kukus.
sebenarnya aku teringin nak makan nasi kukus. takpa la. nasi lemak pon on je.
beli sebungkus, rm5. dah malas nak jalan, baliklah.tengok murtabak pon
takda selera. sebab aku jamin 100% tak sedap. mamak, nak aku ajar ke cara
buat murtabak?

semalam aku pegi bukak puasa kat pizza hut. entah nape tiba-tiba rasa
nak makan pizza. cheh. punyer la budak tuh nak makan banyak. sekali
tak abis. awak, ape dah nama benda tuh, "italian roll?" "sardin roll?"
"rock n roll"? aku tak ingat. tapi takpa. aku bahagia semalam. (^_^)

tulis entry boleh pulak, folio sejarah ape pun tak sentuh lagi. (T^T)

Saturday, August 14, 2010

Sambungan...



time bukak pose, aku ni jenis rambang mata bila tengok makanan.
bukan aku sorang. sape2 pon. antara apa yang wajib masa bukak
pose adalah air soya! aku pun tak tahu since when aku suka air soya
ni. kadang-kadang sampai ade 3 bungkus. ye la, hari ni punyer 2, yang
tak abis semalam 1 bungkus. taktik aku bukak pose, makan depan tv,
pastu menghilang.ke mana? dah kat atas katil. tunggu nak lelap je.

Kalau bab sembahyang terawih, aku suka tunggu aweks depan pintu pagar umah
aku. maklum lah. umah aku ni depan masjid. habis je 8 rakaat, berdiri tegak aku
depan rumah,

"phewwitt! awak tuh, *wink2*"

Sekali aku buat, 2-3 orang tengok. yang tak leh blah, mak cik tengok ngan
muka garang. pasai pa, pasai aku usha anak dia. terkantoi la pulak. tengok dari
belakang, sama ja. kan pakai kain sembahyang. =_="

++++++++

aku ni jenis suka bersukan. so petang-petang ramadhan pon aku nak bersukan jugak.
pegi padang, join mereka men "bola katok" a.k.a. softball versi kampung.
cara nak men :

1)susun selipar, buat satu bulatan. kat tengah bulatan untuk pitcher.
2)kat depan pitcher, lebih kurang 4 meter, adalh pemukul bola.

hangpa pikir la, 4 meter! sekali pukul bola kena tuuttttt! menanges. pastu yang lagi best,
kalau kayu terlepas dari tangan, kena kepala ang? terbaek!Pastu, kalau ang pukul bola,
team lawan dapat sambut bola tuh, semua pakat lari..timeni la bola terajang, tumbuk org..

dah penat men, dahaga la pulak. kalau dah tak tahan, merayu kat mak aku nak bukak pose.
padahal 30minit ja lagi nak bukak. tak leh tahan.

"maak, nak minum...nak minum.."
"tu la mu, gi main lagi, kejap je lagi.."
"nak minum...........gulp."

tanpa mak aku sempat balas aku da minum....

p/s: masa kecik je.

+++++++++

sekarang aku teringin sangat nak makan kelantanese food. boleh sapa-sapa tolong masakkan?
sape boleh buat cokodok pisang aku bagi rm50. *terms and conditions apply.

Thursday, August 12, 2010

Dah start daaaa....

Bila masuk bulan puasa ni, sibuk semua orang nak beli baju raya, kuih raya, hantu raya,
perabot baru, pelita dah pasang dari tangga umah ke kg sebelah.. tak gitu? kepala hot hang!
puasa pon baru 2 hari dah pikir raya.
sabaq dlu. meh kita ngadap apa yang perlu :-

baca Al-Quran, kalau boleh habis kan 30juzuk. aku sendiri pon tak penah. KOT.
puasa, memang wajib la. len la klo ang tuh dari kalangan pompuan.
sahur? oh. aku sahur kul 2am la nampaknya. sebab semalam berier masak nasi. konon
nak bangun masak. hampeh. 6.30am aku bangun, boleh sahur lagi ke?

Apa aku nak cite ni. Meh tengok sejarah hidup aku.

+++++++

Dulu-dulu, time kecik dulu, sebelom jadi galah macam sekarang, aku boleh dikatakan
suka bulan ramadhan. bukan suka puasa, ang paham2 la, budak2, mesti main je keje.
so, aku main mercun. kadang2, berpuluh-puluh ringgit abis aku bantai mercun. macam
beli makanan nak bukak pose pulak ye. tuh hah. koleksi mercun aku. kalau jumpa ngan kastam, berjuta-
juta kena saman.

Masa tuh, aku form 1. menjadi ketua main mercun dalam kalangan budak-budak. abih ja solat
isyak, aku ajak geng aku (sepupu sepapat sepapan) ke padang. dengan bekalan bom yang kami
bawak, kami yakin dapat menggegarkan kampung. terutama imam yang tengah solat terawih. "bomm!!", tersasul pulak imam.tuh dia. macam perang kat palestin. bercahaya. duk sibok men mercun, datang la sebuah motosikaldari belakang. pergghh. aku ingat sapa la nak join aku men. skali polis pulak. tapi time tuh gelap. mana laa aku nampak.skali kena tumbuk ngan polis tuh, kelam kabut aku keluarkan semua mercun kat dalam poket. mujur la ade spupu aku
terselamat ( berjaya lari ) tinggal bos korang ye.
pastu polis tuh tanya,

P:"mano mu beli pedo ni?" [kat mana beli mercun ni?]

S:"keda...keda.....alik ilir..." <----dalam ketakutan [kat kg sblh]
P:"aku tau la, keda mano?" [aku tau tapi kedai mana]

S:"kedai uja nuh....(padahal kedai tuh xbersalah pon)" <---ni dah menangis ook.

dia percaya, dan ugut nak bagitau bapak aku [aku rasa mcm dah berakhir da riwayat aku]
ang tau la, bapak aku macam mana. garang. dah orang pi solat, aku pi main mercun.

setelah memberi sedikit rasuah dan alasan, aku dilepaskan. tapi aku tipu pasal kedai tuh sebab akunak men lagi. hahaha. bodoh, xpenah insaf.balik umah, buat muka selamber. rilex. tapi xtahan menerima ugutan dari adik aku. ciss, mentang2 ang terlepas malam tuh. cilakak.
*cerita diatas hanya mereka terlibat saja tau. bapak aku pon, kalau baca post ni
baru dia tau. tp bapak aku xpenah pulak tau aku ade blog. haha.


+++++++
beberapa tahun lepas tuh, aku da xde minat kat mercun sebaliknya aku tengok je pewaris(budak2) aku men.jarang2 tuh join jgk. tapi xmen la mercun biasa2 bro. tuh yang meletup kuar bunga, kadang2 nampak macammuka bapak aku.

+++++++


dulu2, orang kata, kalo x puasa penuh, xdapat duit raye. terpaksa aku puasa penuh. ni time kecik2 dlu la. pastu kalau bab duit raye, kadang2 mak aku suka buat cabutan bertuah. penah skali tuh aku dapat RM50.aku berier gelakkan abang n kakak aku. rupenya mak aku tambah Rm50 sorang. tsumari, aku dapat plg sket? haa.

Pastu klo time kecik2, pegi jalan merata. kutip duit. sampul pun dah tebal 2 inch. duit apatah lagi. pastu,kasi kat mak aku simpan. bila mintak balik, mak aku cakap dah bank in. padahal mak aku guna bagi katbudak-budak laen. cheh. time besar ni aku baru tau, sebab aku buat benda sama kat adik bongsu aku..

Kalau kat kg aku ni, ade masjid. tiap2 ari ade makan free. bukan chikai2 brader. tuh nasi minyak, nasi dagang, nasi ayamnasi beriani, nasi basi pon ade. air sirap bandung. fuhhh. masyuk....tapi bak kata bapak aku, pegi awal masjid. ikot tok imamberzikir dulu. tp aku pegi lewat jgk. kan rumah aku selangkah je dari masjid. hee. duk kat tepi pintu. betol2 depan nasi.
kot-kot tak dapat nasi. ble dah abis doa, semua serbu berebut tempat, yang tua muda miskin kaya semua sama. betumbuk pon ade. aku la tuh.

+++++++

aku ni boleh kata pelik sikit. time muda-muda dulu, aku tak boleh makan kurma. sebab apa?
sebab aku nampak macam lipas. geli nak makan. tapi sekarang dah besar. so, reti beza kurma nganlipas.ngeee.kalau makan buah melaka pulak, aku akan buang semua kelapa dulu baru makan. sekarang dah boleh makan da.sepanjang duk kat shah alam ni, tak penah pulak aku jumpa buah melaka yang betol-betul sedap.yang lagi pelik, warna warni. korang ingat ape? suka hati je taruk pewarna.

penat lah. nanti aku sambung ar...

Saturday, August 7, 2010

Listen To Treasure

Actually i got this song from someone called friends. Eventhough i listen to many Japanese
or Korean songs, there not many i like when listen them for the first time. So, here it is.
This make me calm. Thanks.



Monday, August 2, 2010

Gua Tak Suka Sama LU!


Post ni aku tulis sebab terbaca something kat OhTidak!.
Bila aku sebut cyclocosmia torreya, apa korang pikir?
Artis ke?





NAH!! Ini bukan artis cun yang korang sume dok pikir tuh.
Cyclocosmia Torreya ni labah-labah atau dikenali jugak sebagai spider lah.
Ini jenis rare. Hanya bo0leh didapati di Jusco. xD
*Kalau ade jugak pegi cari kat Jusco, kalau jumpa gtau aku ekk.

Bila tengok kat bontot dia, ade macam corak kan. So teringin jugak aku
nak sekor, bukan ape, boleh laa aku buat cop, macam sensei jepun
cop shukudai korang tuh, "ganbare + ade muka sekor berok kat tepi"..

Kat sini, ingin aku kongsi sedikit perihal diri sendiri.

++++++++++++

Masa aku kecik-kecik dulu, ada satu movie ni. Nama dia Spider kalau tak silap.
Alaaa, movie tuh laaa, yang pasal spider sebesar bangunan tuh.
Search je kat YouTube!...
Maklum la, time kecik-kecik dulu memang mudah terpengaruh ngan movie.
Dalam movie tuh, spider ni serang manusia n entah pape lagi,
lepas tuh Ultraman datang menyelamatkan keadaan. (part ni tipu je)

Lepas tengok movie tuh, aku terus takot sama encik labah-labah ni.
Tapi kalau yang kaki 2, aku suka pulak. Spiderman.
So, i'll take it as spiderphobic la. suke hati je kan?

++++++++++++

Time dulu-dulu, bila masuk toilet nak mandi,
tengok bawah ade spider sebesar tapak tangan.
Apa lagi? Lari la jawabnye. Meninggalkan segala-galanya
kat dalam tandas.Bogel pon tak kisah, janji aku selamat. :P
Memang aku takkan masuk selagi spider tuh ade
kat dalam.
Cara penyelesaiannya >>> Ridsect kat tangan kanan, penyapu kat tangan kiri.

mula laa peperangan aku kat dalam tandas tuh. Keluar ngan muka bangga sebab
berjaya mengalahkan spider. HAHAHA. <<-----ni masa kecik je taw.

ok, sampai sekarang pon aku still takot lagi ngan spider.
bukan penakut tapi inilah aku. :D

Friday, July 30, 2010

What the......

tepat pada pukul 8.30pm, aku bertolak dari rumah.
Asalnya, abang aku kata nak drive sendiri sampai KL. Tapi penat sangat dating,
aku kena drive dulu. layan je.

++++++++

Disebabkan terlalu rasa mengantuk, kitaorang berlima behenti kat tepi jalan.
aku, 2 abang aku, kakak n kawan sekolah aku. Perempuan. Nama dia Aimi lah.
Aimi ni belajar kat UIA. Aku ajak dia balik KL sama-sama. Kat tepi jalan tuh, akak n abang-abang aku lepak sambil borak-borak. Pastu abang sulung aku nyalakan rokok. OK, since when abg aku hisap rokok? aku pun tak tahu.

Aku borak ngan Aimi, mengenangkan kisah kami bersama
time zaman sekolah dulu.
Memang best! Gelak je keje ktaorg.
Maklum la, kawan lama. N "special" too. Bergurau senda.
Fuhhh, memang layan lah time tuh.

Memandangkan dah nak subuh, ktaorg pegi masjid. Nak solat.
Time aku lepak kat luar masjid, aku nampak,
"AZAN KINSHI"
are?! pehal azan pun tak boleh???

++++++++

.........eh eh, ni petronas. asal buleh ada kat sini pulak. tengok kiri, tengok kanan, tuh dia. abang aku syok tidur. lah, aku mimpi ke? cilakak.
boleh plak dia stop n tidur. padahal baru je tukar driver ngan aku. ciss. tapi kan, asal pulak Aimi boleh masuk dalam mimpi aku? haaa, rindu sangat la kot.
since lepas spm lagi tak jumpa............

"woi, buleh pulop mu g tdo!"
"xse balik ko?!"

bengang buat seketika. kalau la aku tak tersedar tadi, maybe pagi ni pun still kat raub.

++2 hours later++

sampai kat umah abang aku, dah la tengah lapar ni. Naik kejap cari makanan, hampeh, satu benda pun takde.
ok, baik aku balik Shah Alam. Senang cite. Maggi ada lagi rasanya.

OK. Tuptup. NI makwe aku buat hal! Ko pehal, pagi-pagi camni pun nak buat hal. At least bagi la aku rehat dulu.
tak buleh start la pulak moto aku ni. Mengenang makwe aku seorang lagi kat tbp. dah lama aku tinggal dia sorang.
makwe 2nd aku ni tak boleh tinggal lama-lama, nanti merajuk pulak. T'paksa pinjam moto sepupu kepada abang aku.
sejuk giler bawak moto pagi-pagi. its 4am.

takpe, 3 lapis sweater aku tibai. dah la pikul beg besar macam gunung. mau patah bahu aku. sejam kat atas moto.
at last, sampai jugak aku kat tbp ni.
buleh tido sampai pagi esoknya.

Tuesday, July 27, 2010

Semua Aku Rembat..

Salam. Hari untuk pulang ke Shah Alam semakin dekat. Esok. Still tak tahu pukul berapa akan

bertolak dari rumah. Sedikit berasa tension sebab esok nama untuk re-sit exam akan diumumkan.
Pastu, dengar-dengar re-sit hari khamis. Kalau K balik esok, maknanya takde masa nak study.
Walaupun ada paper yang tak yakin lulus, harap-harap tak ke saishi. Malas nak study balik.

Duk kat rumah pun boleh stress, tambah-tambah dengan beberapa ayat diutarakan oleh parent, sedikit membuatkan diri ini nak balik cepat-cepat ke Shah Alam. Entah la. Kurang betul 1-2 hari ni.

Dan tadi dah berjaya main bola bersama-sama orang kampung. K berjaya score 1 goal. OK la. Tapi ada part tak best. Sakit dada sebab kena siku someone tadi. asal gerak je sakit.

OH! Cakap pasal nak balik, K pegi cari sumua makanan yang agak-agak susah nak didapati kat Shah Alam. Tadi dah makan nasi air (kat orang tuh, jangan jeles), keropok lekor, nasi kukus jaimah, steamboat n minum air kelapa. Best! Kini kekenyangan yang melampau.

Apa menu untuk esok? Ada cadangan orang-orang kat tbp?

Monday, July 26, 2010

Malam Nisfu Syaban...

Salam. Anda mungkin ingat K nak cerita pasal kebaikan malam nisfu syaban ni. oh tidak!

Sebab K rasa anda semua dah tau pasal perkara tersebut.

Bila K kat masjid, tengok budak-budak kat belakang, teringat masa muda-muda dulu.
Ye laa. Duk kat belakang sambil tengok nasi dan air.
Ni time kecik2 dulu....sebelum pegi masjid;

"woi, malam ni ade nasi free ke? Klo xde, xnak ah aku pegi masjid."
ada jugak yang jawab,

"mestila ada, rugi oo..jom ar ajak geng kita. Amek banyak-banyak!"
*dialog korang kena baca dlm loghat kelantan.

haaa..bila je imam dah habis baca doa untuk solat Isyak, K laa yang first duk depan nasi tuh.
Berebut-rebut kitaorang. Macam kat Palestin je. Tumbuk sana, smackdown sini. "woi! tu nasi aku la!! (sambil pegang nasi kiri kanan)...
macam-macam ada, tu la, bila tengok semalam, senyum sorang-sorang.
Ni laa time K kecil dulu. Anda bagaimana?

Kamu Rasa Muda?

Salam semua. Walaupun dah hampir 1 dekad tidak update blog ni, tiba-tiba gatal jari plak nak berkongsi satu cerita. Alhamdulillah, hari ini ada 1 topik ingin diketengahkan.


Buat kali kedua dalam 4 bulan, K balik kampung kat Kelantan.
Sememangnya "home sweet home". Happy je all the time.
Makan free, toksah susah-susah nak pegi turun bawah kat shasha.
OK. Ini perihal seorang hamba Allah kat masjid. SEORANG TUA.
sangatlah tua sehingga dah tak mampu untuk berdiri tegak seperti orang-orang muda.
Berjalan pun teramat slow dan kadang-kadang K nampak dia seakan-akan nak jatuh.

Inilah dia bilal kampung K. Suaranya amat sedap. Rasa dari K kecik lagi dia jadi bilal.
Sekarang K dah besar, tinggi macam galah pun, still melaungkan azan. Bak kata sorang tuh "hosoi nagai".

K rasa macam terharu bila tengok dia jalan nak pegi masjid untuk solat berjemaah.
walaupun dah tua, masih berusaha untuk mendapatkan 27pahala dari solat berjemaah.
K tanya diri sendiri
"Kenapa K susah sangat nak pegi surau, sembahyang berjemaah, padahal still lagi muda, jalan pun laju, berdiri pun tegak..."

K pun dah cuba untuk berubah. Anda? Kalau rasa anda muda, masih sihat, masih mampu berjalan, masih mampu berdiri, apa lagi? Lu pikir laa sendiri. Assalamualaikum.

Saturday, May 8, 2010

Free Personal signatures - cool!

TEXTAREA_ID

Friday, April 9, 2010

My Cat-Tachi Part ll



assalamualaikum dan salam sejahtera.
begitu lama menyepi setelah kimatsu shiken berakhir.
kemana K menghilang?
jawapannya : ada je kat depan pc ni, malas nak update.. :P

ok. sekarang masa untuk menuntut kembali hajat yang
ditunda buat sekian lama.
kali ni nak post gambar kucing, khas untuk beberapa orang.


"saya suka duk macam ni"


malu la konon


belang mendapat hak istimewa, sbb tgh pregrant, aish, kucing mane punyer keje la ni..




yang K pelik nye, kenapa tiap kali belang dia nak tdo, dia
pegi tido tepi adik K yang bongsu..
rikai dekinai.

dimana julie- kucing yang slalu skodeng ikan??


dia dah lemas sebab t'jatuh ke dalam akuarium diatas.
tapi sempat kitaorg bagi cpr, terselamat.
*ni tipu je*

dia dibuang negeri buat seketika kerana didapati bersalah
diatas tuduhan pecahan bekas kaca.

Thursday, March 4, 2010

Another chance!

Semalam abang K nak balik Kelantan, entah kenapa, tiba2 je nak balik.
takpe la, rindu kat rumah arr kot. So, semalam pergi hantar dia kat stesen
bas Seksyen 17.

So, dia tinggal arr kereta dia kat K dan dah tanam azam, menjadi
pemandu berhemah. Tapi dah kena hon banyak kali dah. haish, masih
kurang skil memandu. :D

Semalam pergi uptown, bawa kawan2 pergi shopping arr kot.
ada je nak beli benda, tapi kena saving arr. serius dah melekat dekat
Crocs hijau. hoshi~~~

pagi ni dah bangun awal2, so pergi beli roti canai telur dekat kedai
mamak Seksyen 9. Dah lama tak makan roti canai.
hampeh, tak sedap!
rasa macam dah muak pulak.

So, petang ni apa cerita?
Mada wakaranai.
just gatal nak update blog agaknya ni.

Wednesday, March 3, 2010

Dah try daa!

waaahhh.
what a tiring day today.
hari ni K bangun tidur dalam kul 8.30. Bagi K agak lewat.

Tak sempat nak pergi beli breakfast tadi. Sebab nak kemas
rumah lagi..Tadi tak plan pun nak kuar. Just bila tengok kawan2
keluar nak pergi Sunway, terasa nak keluar jugak.

+++++

Pukul 11 dah sampai kat Sunway then cepat2 pegi keluarkan
duit-*ini duit baru masuk :DD*
rasa nak shopping gak tapi kena tahan arr nafsu sebab ada beli
peti dengan senpai. keluarkan RM200 tadi. Kami pergi main
ice-skating untuk kali pertama *K ulang, first time*
bayangkan laa macam mana first time atas ais.

jalan sikit, "zupp, aduhhh"

biasa laa kan, kami budak baru belajar. Takkan laa terus pandai.
Takpe la, its worth it. Rm21 digunakan disitu.

+++++

Dalam kul 1.30, K dah stop main, kaki dah sakit dan manusia makin ramai
So, tak best sangat daa nak main. So, pergi makan dekat McD.
Makan doublecheese burger. yum2.


Pastu kami beli tiket wayang, "Percy Jackson and the lightning thief"
sementara tunggu cite start kul 4.20, kami pergi shopping arr.
K asalnya tak nak beli pape pun. tapi tergoda dengan baju dekat
ROMP. melayang rm80. Beli something untuk dinner grad daisenpai.
Baju laa kan.

+++++

Cerita tu boleh dikatakan best! Lawak pun ada.
Overall okay laa. Sebab K ni jenis susah nak kata cite mana2 best.
So, korang boleh tengok la. ada je orang kata cite tu hampeh.

dalam kul 8pm, dah sampai tbp

+++++

Tanoshikatta.
Doumo minasan.