Pages

Subscribe:

Labels

Monday, August 8, 2011

Tak Takut Ke Tak Bertudung? Jom Kira Balasan!



Assalamualaikum


Mood : SERIUS


Sempena bulan Ramadhan ni, elok jugak lah aku sampai kan mesej yang lebih berunsur Islamik. Takkan nak main main je keje. Yang elok kita sampaikan dan amalkan. ^-^

Copy paste dari pesbuk je tapi ade aku tambah sikit. Aku kan ustaz yang tak di iktiraf.. Jom baca! Six easy ways to earn even after death.


1) Give a copy of Qur'an to someone. Each time one reads from it, u gain.


2) Donate a wheelchair to a hospital. Each time sick person uses it, u gain.


3) Participate in building a Masjid.


4) Place water cooler in a public place.


5) Plant a tree. U gain whenever a person, animal sits in its shade or eats from it.


6)And the easiest of all, sharing this message with people. Even if 1 applies any of the above, u gain insyaALLAH :)


Dan aku tahu korang juga pandai mengira, ye dok? Tak pandai? Pinjam kalkulator akak ko kalo tak reti jugak. Jom selesai kiraan dibawah. Yang dapat kira aku iktiraf korang sebagai orang yang hebat!



hrmm...

Sehelai rambut wanita yang di lihat oleh lelaki bukan mahram dengan sengaja = 70,000 tahun dalam neraka,

Sehari akhirat = 1000 tahun di dunia,


Meh aku tolong kirakan.


Tapi ni untuk seorang lelaki dan bukannya sekumpulan lelaki.

70,000 tahun neraka = 365 x 70000
= 25,550,000 @ 25.55juta hari di neraka ------ (1)


Tukarkan kepada tahun didunia

1 hari di neraka = 1000 tahun di dunia ------ (2)

Persamaan (2) --> (1)

= 25.55juta x 1000 = 25.555bilion tahun didunia

= 25.555bilion x 365 hari di dunia

sehelai rambut , tapi rambut korang takkan la sehelai jer..

= INFINITY


Habislah korang. Nak tunggu 8jam nak bukak puasa pun dah merungut, Update status kat pesbuk berpuluh kali… Ni kan pulak berbilion hari..



Opss! Ada lagi!


Seorang wanita yang masuk neraka akan menarik lelaki - lelaki :


1 - ayah kandung


2 - adik beradik lelaki


3 - suami


4 - anak lelaki kandung



Dan seterusnya adalah pendapat aku sendiri.


So, boleh aku conclude kan yangg tak pakai tudung tuh tak sayang keluarga?

Jawapan nya adalah YA!


Ni tambahan dari kawan aku,


“Tak semestinya pakai tudung, kalau pakai ketat ketat pun takde guna jugak cuma lagi okay sikit tapi kewajipan tutup aurat tuh tak lepas lagi. Allah tak suruh pakai tudung pun tapi Allah suruh tutup aurat. Tak kisah la tutup dengan apa sekalipun asalkan selari dengan aurat. Bertudung tak semestinya tutup aurat…. “ - Afiq


Nanti ada je yang bangang mai sound aku,


“ ko tuh tak payah poyo baik sangat. Ko pun sama je“


takpe, aku ada ;


37 orang like status aku. Dan aku rasa yang like ni semua pakai tudung. hehe


Tapi at least, aku dah jalankan tanggungjawab aku sebagai orang yang ambil berat pasal korang. Sape tak sayang perempuan weyh?

1 orang makan katak:

$y4na +_* said...

nice syakir :)

terima kasih atas keprihatinan dan kasih syg anda :p