Pages

Subscribe:

Labels

Saturday, October 16, 2010

Vacation : Langkawi Part 2

dah pasal bola, back to the main story.vacation part 2. selepas Underwater World,

kami ke Cable Car.

kali ni aku jugak yang drive.buat-buat macam tau jalan jer.takpa.layan je, langkawi
takde la besar pun.ni 2nd time aku naik cable car dalam hidup aku.satu cable car kena
naik 6org.so entah macam mana aku terpaksa naik ngan orang aku tak kenal.yang tak
tahan, ada 2kapel kat dalam tuh.aku ngan kawan aku.rasa dah macam pasangan gay.

"can u take our picture."

diaorang mintak tolong.aish. jeles la pulak tengok orang kapel ni. aku naik tempat
paling atas.sejuk.suke.tengok kiri kanan, ramai yang berpasangan.lagi la jeles.
sambil merenung jauh, pikir masa depan jap.ade satu jambatan yang agak menakutkan.
bila duk kat atas tuh, rasa nak jatuh je. jalan separuh jambatan je, then patah balik.
takut.haha.dari kecik aku takut tinggi.sorry ar.tapi dulu-dulu boleh pulak panjat pokok
jambu, rambutan ke.kalahkan beruk pulak tuh.ade la amek pic lompat-lompat.nasib baek
tak runtuh tempat tuh.
<--amacam?
<--cantik kan?
<--ni la yang aku cakap tuh.gantung ngan tali jer.takot. <--best!
takde pape pun kat cable car ni.terus ke pantai pasir hitam.nama pantai ni adalah
disebabkan pasirnya yang hitam.aku terbaca sejarah.tak tahu la ke tidak.ke diaorang
reka je kot.

"peperangan cinta antara kerajaan laut dan kerajaan darat.disebabkan kerajaan
darat mempunyai bilangan tentera yang sedikit, mereka membakar kayu di
persisiran pantai.tentera kerajaan laut berundur kerana jumlah tentera darat
kelihatan terlalu ramai.pasir terbakar bersama-sama kayu tadi"

lebih kurang macam tuh la.ingat aku nak percaya ke.bukan budak-budak.yang takleh blah,
omputih kusyuk je baca sejarah pantai ni.

pada malam pertama kami ke dataran helang yang sememangnya takde pape selain
burung helang yang bapak besar.snap few pics, then blah.balik tidur.
<--burung helang terbesar penah aku tengok.

haaa, 2nd day ni yang paling best.sebab kami dibawa ke Island Hopping.BEST!
naik bot laju dah macam naik kuda.angin kuat.ombak pun besar.ade la nak jatuh.
tapi layan.menjerit-jerit kami dalam bot.dah macam budak pompuan.aku pun sama je.
first ke tasik dayang bunting.tak tahu sebab apa dia bagi nama tuh.maybe ade
yang bunting lepas mandi kat tasik tuh.haa, ade beruk tachi n kera2 sekalian.
sesungguhnya ak tak tahu nak beza haiwan-haiwan tersebut.mandi jap.
kedalaman tasik: 23feet.hah.mati bro kalau tak pakai lifejacket.sewa rm5.ade je yang
mandi pakai underwear jer.omputih n indian.haish.malu pulak aku tengok.
<--best.orang asing pun t'tarik kami buat camni. <--yang ni la curi makanan aku.

<--macam cool jer.haha.
<--senang je kami tangkap ikan ni.

then pegi bagi makan kat burung helang.cantik.diaorang amek makanan ikut
nombor.agaknya dah ade mesin angka giliran yang macam kat bank tuh.
sebelum amek, kena amek no giliran.haha.
tengok la.menarek!!

pastu pegi mandi kat pantai ape entah.aku tak mandi sebab air masin.dah
malas mandi.kang sunburn.dah la aku ni hitam.hoho.tanpa aku sedari, snack yang
aku bawak dicuri monyet/beruk/kera.punyer la aku kejar, laju je dia lari.hebat.
nasib baek tak amek kamera.kalau aku dapat tangkap ko, dah lama aku selam dalam
air laut.mak tak ajar ke, mintak je la.owh! ade beberapa aksi tak senonoh kera ni di
khalayak ramai.patotnye jais dah tangkap dorang ni.seks bebas.ish2.

kami ke Beras Terbakar.tempat shopping.sesuai dengan nama tempat ni, kami rasa
macam dah terbakar sebab panas sangat.berpeluh-peluh aku.tak sanggup nak jalan-
jalan.duk dalam van jer.then ke makam mahsuri.tapi tak masuk.jap, makin lama,
makin murah minyak gamat ni.15botol just for rm8!hampir 50sen sebotol.terpikir jugak,
mana pulak dorang ambil minyak ni, murah je jual.ker men sapu air longkang.sama
hitam.

Sejurus selepas itu, kami ke Wildlife Birdpark.tengok binatang.ade beberapa benda
yang omoshiroi (intresting).aku tunjuk pic je la.malas nak tulis.
<--"who's the monkey?"ty org india.=.="
<--bukan org jer kena cancer!! <--ni kat cage buaya.aku pun takkan caye rebirth.


nantikan part 3..

4 orang makan katak:

ayesyaazreena said...

waah..continue part 3 sampai...
hahha.
langkawi memang best deshou??
terbaik langkawi~!!! ^_^
tp, napa korang tak snap pics kat pearl harbour? view pun cantik. huhu. maacam kat oversea.~~~ :D

Syakir Aziz said...

haha.kalo boleh sampai part 10 kot.
tapi taknak panjang2.
mmg best.tapi agak mahal lah bg
seorg student utk ryoukou.huhu.
tak t'pikir pulak nak snap pic kat
situ.taktaw nape.haha.

msdeiyana said...

Syak, nak ikooootttt..... :D
Nice pics. i lv 'em all!
Nx time come to Sabah ah, they've got beautiful islands here. :)

Syakir Aziz said...

next time, syak g sabah.
yana kena sediakan tempat nak tidur ar.n makan minum skali.hee~
bila la bleh g sabah..