Pages

Subscribe:

Labels

Monday, February 28, 2011

先輩に届け

Kore, senpai tachi ni todoketai.


Memetik sedikit kata-kata faizul chan,


Kouhai tachi sedang sembahyang,

Sembahyang jumaat di tengah hari,

Pergilah senpai pergilah sayang,

Tinggal kami dua batch disini.



Aku kalau ikutkan tak pernah rapat dengan senior-senior masa kat sekolah menengah. Kena pukul ade ar. Sejak aku tahu mengenai program JAD, aku telah mengenali seorang senior secara tidak sengaja kat Myspace.com. Macam kuno pulak bila sebut myspace. Nama senpai tuh Cik Suki. Tak tahu pulak kenapa nama dia suki. Macam-macam aku tanya pasal JAD ni. Kinda scary.


Haaaa. Masa senpai punyer robocon, aku borak ngan kak eca. Kak eca ni orang nya ayu, comel, cantik, bijirin, dan sewaktu dengannya. Berkobar-kobar nak masuk JAD sebab kak eca ni. Kak eca merupakan seorang SAKTI juga pada masa yang sama merupakan SENPAI kepada fyezul ngan nizam kuntilanak. Hee~


Pada hari pertama aku menjejakkan kaki kat TBP, aku tengok ramai orang tolong angkat barang. “Baiknya dorang tolong angkat bagasi-bagasi aku.” Oh, dorang tuh senpai aku rupanya. Masa masuk rumah, aku ditakdirkan untuk hidup bersama senpai. “Abang rifqi?” HAHA. Aku pun nak tegelak bila ingat balik. Panggil rifqi abang. Senpai lain pun. Sume aku panggil abang. Mesti dorang geli kan. Takpa, tuh tanda hormat aku kat dorang.


YM pulak, aku kenal arini. Sape arini ni? Arienai? Seorang yang comel lah. ^-^ suke benor ngan kucing. Macam aku. Dia banyak tolong aku masa mula-mula masuk JAD ni. Tanya pasal shukudai, kelas. Tips yang berguna temasuk cara nak tidur dalam kelas. :P Paling aku terharu ngan arini ni, masa sem 4 final exam. Nak kata aku bodoh, tak la jugak, cuma kurang pandai. Sebab tuh aku pegi sekolah. Tapi tak pandai-pandai juga. Nak dijadikan cerita, aku ter”fail” dua subject. Down giler ah. Menanges-nanges aku sedih takut kena dismiss. Rupanya tak. So aku balik aku terus ym dia tanya apa aku nak buat. Dia dengan bersemangat bagi semangat kat aku, pastu ajak aku makan kat shasha. L bagusnya arini.bersama sama kak ceca,dorang telah berjaya mengambil kesedihan aku. Aku rasa tenang nak re-sit exam ni. Wuwuwu.


Thanks arini n kak ceca. ^_^


Ngan Rifqi lah aku banyak soudan pasal JAD. Memandangkan dia mpp, banyak maklumat aku dapat before orang lain. Melalui rifqi jugak, aku kenal dengan senpai X. sape pulak senpai X? nanti aku cite. Reef selalu teman aku main pes. Best. tiap- tiap masa aku main ngan dia sampai takde masa nak study. Biasala, orang busy kan. Namapun JAD. Bagi aku la kan, rifqi memang sesuai jadi mpp. Aku tabik springg dia sebab dia tenang, dan paling best, GENIUS. GENIUS. Malam exam main PSP. Orang lain study macam nak mati, dia lepak je. WASEDA tuh!! GANBARE!! Iro iro arigatou reef-kun.


Ehem! Kintaq kintaq. Si manis comel. Pasangan kepada reef? Hihihi. Wakannai. :P rambutnya panjang macam kak limah, phewwit. Suke cakap ngan dia. Comel comel comel. Eh eh, kang marah pulak reef. Kinta senpai mo, boku no hanashi kiite kurete arigatou.


For the first time, aku dapat hadiah dari senior. First time? Yeah. Hadiah menda pulak ni. Hadiah birthday aku. Aku ni suke benor janji ngan senpai. Entah macam mana aku boleh janji nak belanja SUBWAY kat kak zirah. Kak zirah? Iitai dare deshou ka? Dari jauh kalau tengok sambil tutup mata pun tahu itu kak zirah. Berbekalkan kasut bertumit tinggi, spuloh batu pun dah kedengaran bunyi tapak kasut kak zirah, ngan cara memakai tudung yang unik( unik itu menarik) berbelit belit macam nak tercekik, fuhh, ngan skirt pendek yang begitu menarik perhatian. Bermetafora pulak aku ni. Kalau nak dijelaskan dengan satu perkataan, perkataan yang paling sesuai adalah “utsukushii” . berbalik kepada cerita hadiah ni, aku pegi la ngan jenifer lopez a.k.a kak jlow dan juga si bijin haslini. Diorang ni macam DO RE MI. selalu bertiga. 3 dara pingitan. Cheh cheh. Kak jlow yang terkenal dengan kebijakkan nya yang selalu dapat DEKAN. Ada pinjam notes kimia dia harituh. Sangat berguna. Tak lupa juga kepada jaguh tennis yang telah menewaskan maria sarapova kak lini. Sangat berbakat dalam bidang sukan tennis sungguhpun aku tak penah tengok kak lini main. Dakedo, kanjiru. Kak jlow ngan kak lini? Kalau bergabung? Jadilah juara badminton piala JAPEMA. Sugoi na. raket aku tuh. XP dapat topi neppuu yang hensem lagi serta kakkoi bila aku pakai. HAHAHA. Sore mo arigatou ne bijin tachi.


Bila masa exam sem 2 , entah macam mana aku kenal ngan senpai X. sebenarnya memang aku nak kenal pon. Mestilah perempuan. Takkan laki kot. So GAY. Kenal melalui YM. Eh eh. Tak payah la aku nak cite secara kronologi sebab aku dah tulis somewhere else. Heee~. Secara konklusi, in a small cracked nutshell, senpai ni tottemo hijouni baik giler babun. Ni je aku nak pesan kat sapa-sapa yang nak kenal senpai X ni, “nak kenal boleh, tapi jangan sesekali lukakan hatinya” . kenapa? Kalau tak, mati hidup balik pun menyesal tak guna tahu tak! Iro iro arigatou kino senpai.


Sharon senpai pulak, semoga berbahagia ngan jackko. Hehehehehe. Siapakah Jackko? Kalau hangpa nak kenal, jackko adalah seorang model tanah air yang terkemuka. Try la search kat google kalau tak caye korang tengah kena tipu ngan aku ni. Keh keh keh.


Rasa macam jenuh pulak nak cakap pasal sorang-sorang dalam ni. Takpa, aku cuba selagi mampu. Seterusnya kak ajie. Ni lagi geng TKC yang English tahap dewa. Ce cakap ce cakap sket. Well, well, well, well. TOIEC pun gold kan. Sugoi na. jitsu ha, kak ajie ni ade share 1 problem yang sama ngan aku. Penat kami cuba selesaikan, tak dapat dapat. Macam mana lagi kami nak buat, kalau bagi kat eistein pun belum tentu beliau boleh jawab sebab takde kankei ngan fizik. Ok dah. Pemadam pink ngan hijau tetap ku simpan dan guna sampai ke nihon. Tuh pun kalau takde org curi la. Sape curi aku kasi penumbuk ni. Nak?


Tup tup. Tengah aku diam diam terdengar suara yang nyaring yang menyeramkan, “hye syakir!!!”OMG. What should I do. Bukan ape, aku cuak sebab dia punyer bf tuh senpai aku jugak. Dah la bf dia tuh badan berketul-ketul macam gunung sekali kena terajang tak sempat mengucap aku. Tapi sebab dia happy go lucky la aku jadi happy. Senyum sampai ke telinga kan kak dayah. Hope both of u will last forever. No expire date. ;)


Kak syara desune, nandake, giler besi? Tapi bukan sebarang besi. Besi mewah yang beroda empat + satu tayar spare dalam bonet. Suke ngat ngan kete. Tak tahu kenapa. Tapi best la lepak ngan kak syara ni, penah sekali kami pegi ke KLIMAKS. Fuhhhhhh. Sedap beb. Layan kete kete sports. Model kete takyah cakap lah. Atarimae sume cun melecun belaka kan. Kak syara penah memerah otak untuk selesai soalan kirchoff ( betul ke tak eja ni, lantak lah ) untuk aku. Takkan mengalah selagi tak dapat jawapan eventhou soalan salah sekali pon.


*KLIMS ( Kuala Lumpur International Motor Show )


Tsugi ha, kak basha. Hrm hrm hrm hrm. Hehehe. Dah gila agaknya aku ni. Kak basha kalau tengok dia main bowling, perghhhh. Komfem longkang. Eh takde lah, kanousei nak strike tuh 99-10+14/15x2 percent lah. Masa aku ada masalah jiwa masalah mental dia terus msg kat FB. Thanks for the advices u gave me. Helped a lot. Tidak lupa juga pada suatu hari aku telah secara tidak sengaja memberikan kupon SUBWAY. Aish. Sebenarnya aku tak tahu kupon tuh boleh guna ke tak. Main bagi je.Bila dah lama tuh, sampai aku lupa da apa aku bagi kat kak basha, tiba-tiba dia bagi aku Cadbury. Awwww. Memang aku suke giler ah. My FAV kot. Kak min pon. Thanks ^_^


Satu-satu nya senpai yang aku panggil abang. Sebab apa? Sebab aku nak panggil dia abang. Tak puas hati ke? Suka hati aku la. Masa awal awal kat JAD ni, mahani sensei suka benor cakap pasal senpai ni. Cakap dia lembut. Bukan lelaki lembut tuh. Maksud sensei disini adalah sopan santun dan baik orangnya. RAZIZ. Dah la power. Dapat DEKAN jugak tuh. Bila aku letak nama aku kat jisho, “syakiRAZIZ”..Haha. Aku ingatkan dapat la berkat dari nama dia, tapi hampeh. Aku ni tak sebijak dia. HAHA. Tapi takpa, I’ll work hard. Cheh. Kata-kata ni yang kuar bled da fail exam, nak start sem baru ker….


Sono hoka ha, senpai lupiey, yo, herry, aifa, yus, amir, atan ni, isshouni futtosaru wo yarou. Nihon de ne. masa aku matriks dlu, dorang selalu ajak aku main ngan dorang. Memang aku pantang lah ngan futsal ni, ade kelas pon bantai je.


  Kak Dora, Kak syifa, Kak mar dan kakak kakak kakak sekalian. Thanks for helping me with my problems. Tokuni ano hito no koto desu. Padahal aku dah penat nak ulas pasal sorang sorang senpai. Kalau aku rajin aku update la ye.


SAIGO DESU.


先輩たちは僕の兄弟みたいです。家族です。だから、みんなを愛してる。これがちょっとへんな気持ちかもしれないが、これは僕の気持ちです。先輩がいないと、考えられない。できれば、一生に日本に行きたい。だけど、僕はJADでまだ一年間に頑張らなきゃ。先輩たちにまた会いたいから、JADでちゃんと勉強する。今までいろいろ助けてくれたり、教えてくれたり、本当にありがとうございました。絶対に忘れない。いや、忘れたくない君たちのこと。日本はもっともっと大変になるが、健康を大事にしてください。病気は困るから。で、僕のことも忘れないでください。先輩たちは最高です。じゃ~またね。 


^_^

SYAKIR AZIZ.


6 orang makan katak:

Nurhanisah said...

seriously,so amazed the way you write,appreciating all of us one by one,er,some of us,I know it's though thing to list all of of us ;p but thanks!JAD is more like family,hee.I was among the earliest person you know at first eh? ;p all the best one year left here!nihon ni mata aou na! :)

Syakir Aziz said...

i tried by using the name list but its hard coz some of senpai have the same name. tak tahu yang mana satu. kang salah orang malu pulak. btw, thanks kak eca. :)

reefqi said...

wow syakir..
aku nk nanges leh x?? haha~
dlm byk2 pos ko pos ni paling best!!!
kochira koso iro2 arigatou gozaimashita..
especially selalu bg pinjam motor.. hehe..
anyway, ganbatte shiken..
mata nihon de~

unmatched fingers said...

haha, terbaik la syakir

ayesyaazreena said...

heee :D
iro iro arigatou syakir!
ganbare! ganbare!
setiap orang ada naek turunnya.
nak share pengalaman, anytime,kalau free, contact jer~
i'm all ears~ hehe X)
mata aou!

nadia natasya said...

best nyaaaa ! :)