Pages

Subscribe:

Labels

Monday, August 2, 2010

Gua Tak Suka Sama LU!


Post ni aku tulis sebab terbaca something kat OhTidak!.
Bila aku sebut cyclocosmia torreya, apa korang pikir?
Artis ke?





NAH!! Ini bukan artis cun yang korang sume dok pikir tuh.
Cyclocosmia Torreya ni labah-labah atau dikenali jugak sebagai spider lah.
Ini jenis rare. Hanya bo0leh didapati di Jusco. xD
*Kalau ade jugak pegi cari kat Jusco, kalau jumpa gtau aku ekk.

Bila tengok kat bontot dia, ade macam corak kan. So teringin jugak aku
nak sekor, bukan ape, boleh laa aku buat cop, macam sensei jepun
cop shukudai korang tuh, "ganbare + ade muka sekor berok kat tepi"..

Kat sini, ingin aku kongsi sedikit perihal diri sendiri.

++++++++++++

Masa aku kecik-kecik dulu, ada satu movie ni. Nama dia Spider kalau tak silap.
Alaaa, movie tuh laaa, yang pasal spider sebesar bangunan tuh.
Search je kat YouTube!...
Maklum la, time kecik-kecik dulu memang mudah terpengaruh ngan movie.
Dalam movie tuh, spider ni serang manusia n entah pape lagi,
lepas tuh Ultraman datang menyelamatkan keadaan. (part ni tipu je)

Lepas tengok movie tuh, aku terus takot sama encik labah-labah ni.
Tapi kalau yang kaki 2, aku suka pulak. Spiderman.
So, i'll take it as spiderphobic la. suke hati je kan?

++++++++++++

Time dulu-dulu, bila masuk toilet nak mandi,
tengok bawah ade spider sebesar tapak tangan.
Apa lagi? Lari la jawabnye. Meninggalkan segala-galanya
kat dalam tandas.Bogel pon tak kisah, janji aku selamat. :P
Memang aku takkan masuk selagi spider tuh ade
kat dalam.
Cara penyelesaiannya >>> Ridsect kat tangan kanan, penyapu kat tangan kiri.

mula laa peperangan aku kat dalam tandas tuh. Keluar ngan muka bangga sebab
berjaya mengalahkan spider. HAHAHA. <<-----ni masa kecik je taw.

ok, sampai sekarang pon aku still takot lagi ngan spider.
bukan penakut tapi inilah aku. :D

6 orang makan katak:

cp0w said...

mu takot lelabahhh??
ak takot katakkkk

-27- said...

katak mkn tomyam lah..

reefqi said...

sounandesuka..
shiranakatta~ haha ^^
pasni bleh r aku kenakan ko.. hehe..

-27- said...

wehh, jgn ar..nnt aku xnak duk kt tbp...

Arini Nuran said...

eyh, tkot labah2? seriez ahh? :D
hahaha. dkat uti ada sekor labah2. besaaaarrr giiilllaaa :D

tpi comel :D

marr said...

spiderphobia=arachnophobia,,hehe,,
labah2 comel la,,,hehe,,

btw, akak bru tergerak ati nk buka blog adek,,,

*abaikn kt ganti nme 2,,hehe