Pages

Subscribe:

Labels

Friday, July 30, 2010

What the......

tepat pada pukul 8.30pm, aku bertolak dari rumah.
Asalnya, abang aku kata nak drive sendiri sampai KL. Tapi penat sangat dating,
aku kena drive dulu. layan je.

++++++++

Disebabkan terlalu rasa mengantuk, kitaorang berlima behenti kat tepi jalan.
aku, 2 abang aku, kakak n kawan sekolah aku. Perempuan. Nama dia Aimi lah.
Aimi ni belajar kat UIA. Aku ajak dia balik KL sama-sama. Kat tepi jalan tuh, akak n abang-abang aku lepak sambil borak-borak. Pastu abang sulung aku nyalakan rokok. OK, since when abg aku hisap rokok? aku pun tak tahu.

Aku borak ngan Aimi, mengenangkan kisah kami bersama
time zaman sekolah dulu.
Memang best! Gelak je keje ktaorg.
Maklum la, kawan lama. N "special" too. Bergurau senda.
Fuhhh, memang layan lah time tuh.

Memandangkan dah nak subuh, ktaorg pegi masjid. Nak solat.
Time aku lepak kat luar masjid, aku nampak,
"AZAN KINSHI"
are?! pehal azan pun tak boleh???

++++++++

.........eh eh, ni petronas. asal buleh ada kat sini pulak. tengok kiri, tengok kanan, tuh dia. abang aku syok tidur. lah, aku mimpi ke? cilakak.
boleh plak dia stop n tidur. padahal baru je tukar driver ngan aku. ciss. tapi kan, asal pulak Aimi boleh masuk dalam mimpi aku? haaa, rindu sangat la kot.
since lepas spm lagi tak jumpa............

"woi, buleh pulop mu g tdo!"
"xse balik ko?!"

bengang buat seketika. kalau la aku tak tersedar tadi, maybe pagi ni pun still kat raub.

++2 hours later++

sampai kat umah abang aku, dah la tengah lapar ni. Naik kejap cari makanan, hampeh, satu benda pun takde.
ok, baik aku balik Shah Alam. Senang cite. Maggi ada lagi rasanya.

OK. Tuptup. NI makwe aku buat hal! Ko pehal, pagi-pagi camni pun nak buat hal. At least bagi la aku rehat dulu.
tak buleh start la pulak moto aku ni. Mengenang makwe aku seorang lagi kat tbp. dah lama aku tinggal dia sorang.
makwe 2nd aku ni tak boleh tinggal lama-lama, nanti merajuk pulak. T'paksa pinjam moto sepupu kepada abang aku.
sejuk giler bawak moto pagi-pagi. its 4am.

takpe, 3 lapis sweater aku tibai. dah la pikul beg besar macam gunung. mau patah bahu aku. sejam kat atas moto.
at last, sampai jugak aku kat tbp ni.
buleh tido sampai pagi esoknya.

2 orang makan katak:

cp0w said...

wooh!ble maso plop paih smooking.n watak kakak tu mace lagi kompiush kan ak;p
rupa2nye mimpi dowh=.=

-27- said...

Hahaha..kan dah kena.