Pages

Subscribe:

Labels

Saturday, August 13, 2011

Katak Terbang Itu Wujud!



Assalamualaikum.



Dah berkurun tak update blog rasa macam beberapa hari je. Sorry gays! Aku sibuk dengan exam tempoh hari. Yang aku tak leh blah dengan exam hari tuh, lecturer kata masuk lirik lagu, punyer la macam nak mati kami hafal, sekali tak kuar.


Semua orang tension… tapi aku tak. Sebab dah terbiasa tak boleh jawab exam kot.



Hari ni atas permintaan seorang peminat blog Katak Terbang, dia cadangkan aku cerita pasal katak. Hrmmm…anda kena paham. Peminat blog aku HANYA seorang. So aku tunaikan permintaan dia. Kenalkan Amir Kaki.


Ada orang cakap katak itu menggelikan. Bagi aku tidak. Katak tuh comel. Tak percaya? Tengok ni.



Katak Comel


Katak macho


Katak Bajet Hensem


Katak Ayu


KatakKucing


Ada orang ( Miera ) cakap katak pisang boleh terbang. Bagi aku ;


Katak pisang buat cokodok pisang lerr.


sedap weyh!


FAKTA : Daging katak merupakan daging exotic pada dahulu kala dan diiktiraf daging yang lebih sedap berbanding daging ayam penyet. Mengikut kajian Steven Clint, saintis dari Canada, daging katak mampu mengubat penyakit hati dan mencegah kanser, AIDS dan HIV. Maklumat lanjut, tekan saya nak makan katak!


Camne? Kan aku da cakap. Bukan korang nak caye.


Okay. KENAPA katak terbang dan bukannya babi terbang?


Sebab dah biasa tengok katak lompat. Dan aku rasa kalau la ada katak terbang, agak menarik. Unik. So aku buat sedikit research dekat google. Guess what? Memang ada katak terbang! WOW! Aku tak sangka menatang ni betul betul wujub.


Ni video aku dapat dari youtube. Sungguh guwa tak sangka!






7 orang makan katak:

Miera Aziz said...

Hahaha. Kelakar gileee post ni! :)

I like.

Well, yg i tau katak pisang mmg terbang kan!? :D

Syakir Aziz said...

Katak pisang buat cokodok laa... :P

reefqi said...

LOL~
tu video btol ke org buat eh?? haha

Ain Atika Zailani said...

hahahahhaha sumpah kelakar!!! nyiahahha..

Syakir Aziz said...

tak tahu pulak. rasa macam betol.

Share kat fb lah. :P

Nur Hamizzah said...

katak menggelikan la... but this entry kelakar.. hahaha

TeAqArH said...

geli2...lau patung dia xla geli..comel jek